Etusivu » Yrityslainat » Laskut rahaksi

Laskut rahaksi

Laskut rahaksi -palvelut ovat yrityksille suunnattuja rahoituspalveluita, joilla avoimet myyntilaskut voidaan muuttaa välittömästi rahaksi. Onko kyse huijauksesta vai kannattaako näihin tarjouksiin oikeasti yrittäjän tarttua? Lue totuus täältä.

Hae ja vertaile laskurahoitustoimijoita

Ylläpidämme kattavaa listaa Suomen yritysrahoitustoimijoista, jotka tarjoavat myös laskurahoituspalveluita. Täytä ao. lomake ja tarkasta tulokset.

Ladataan laskurahoitusvertailua, odota hetki..

 

Mitä ovat laskut rahaksi -palvelut?

Laskut rahaksi -palveluiksi kutsutaan nopeita ja ketteriä rahoituspalveluita, joita yritykset tarjoavat toisilleen. Näiden palveluiden aloituskynnys on matala ja yritys voi myydä laskut rahaksi -palvelulle haluamansa määrän laskuja. Aloittamalla palvelun käytön yrittäjä ei siis sitoudu antamaan kaikkia myyntilaskujaan palvelun tarjoajalle.

Laskut rahaksi -palvelut eroavat perinteisistä factoring-palveluista. Factoring on erityisesti pankkien tarjoama rahoitustyyppi, jossa aloitusmaksut ovat korkeat, ja pankki ottaa yleensä hoitaakseen kaikki yrityksen laskut. Laskuja vastaan yritykselle tarjotaan edullista lainaa. Luottotappion riski pysyy factoring-palveluiden tapauksessa alkuperäisellä yrityksellä. Eli jos laskutettava ei suoriudukaan maksuistaan, kuluja ei maksa pankki, vaan laskuttava yrittäjä.

Monissa uudenaikaisissa laskut rahaksi -palveluissa riski siirtyy laskujen mukana toiselle yritykselle. Luonnollisesti näitä palveluita tarjoavat etenkin perintätoimistot. Heille vaikeiden asiakkaiden käsittely on osa normaalia liiketoimintaa. Kuitenkaan kaikki laskurahoittajat eivät hoida perintäpalveluita, vaan saattavat laskuttamisen epäonnistuessa palauttaa laskun takaisin alkuperäisen yrityksen vastuulle.

Suomessa toimii useita laskut rahaksi palveluita. Seuraavat yritykset tiedetään luotettaviksi.

Rahoittaja

Corona Capitalin omistama Rahoittaja ostaa ketterästi yhden tai useampia erääntymättömiä laskuja. Laskun maksajan tulee olla suomalainen yritys tai yhteisö. Rahoittajan laskurahoituspalvelun hinta on selkeä 2-10 % laskun summasta. Rahoitusajan pituus ja laskusumman suuruus vaikuttavat prosenttiin.

Rahoittaja ei hoida perintää eikä osta erääntyneitä laskuja.

Svea Rahoitus

Ruotsalainen Svea Rahoitus tarjoaa sekä factoring-palveluja että laskujen ostoa.

Svean factoring-pohjainen laina on ketterämpi kuin monilla kilpailijoilla. Yrityksen on mahdollista tarjota Svealle lainan vakuudeksi haluamansa osa myyntisaatavistaan. Koko laskutustoimintaa ei tarvitse siirtää factoringin piiriin.

Myös laskuja myytäessä yrittäjä voi päättää myydä vapaavalintaisesti yhden tai useampia laskuja Svealle. Svea kelpuuttaa vain laskuja, joiden summa on selkeästi tiedossa ja joiden laskuttaja ei ole alun perin ollut yksityishenkilö. Erääntyneitä laskuja ei osteta.

Oy Amfa Finans AB

Vuonna 1993 perustettu Amfa oli tiettävästi Ruotsin ensimmäinen factoring-toimintaan erikoistunut yritys. Kuten Svea myös Amfa tarjoaa sekä factorinia että laskut rahaksi -palveluita.

Amfa erottuu kilpailijoistaan yhdellä tärkeällä tavalla: Yleensä factoring-lainaan tai laskujen ostoon kelpuutetaan ainoastaan kotimaan sisäisiä laskuja. Ruotsalaisyhtiö julistaa kuitenkin ostavansa myös vientisaatavia. Amfa luottaa kykyynsä periä vaikeita saatavia myös ulkomailta.

Amfa neuvottelee laskujen ostosta aina erikseen tapauskohtaisesti. Tarjouksen saadaksesi ota yhteyttä Amfan asiakaspalveluun.

Gothia Group

Laskuthetirahaksi.fi-sivuston taustalla lymyävä laskurahoitusyhtiö Gothia Group kuuluu saksalaiseen Arvato Bertelsmann -ryhmään. Gothia ei tarjoa factoring-palveluita, vain laskut rahaksi -palveluita.

Gothialla on oma erikoisuutensa. Se ostaa myös kuluttaja-asiakkaille suunnattuja laskuja, kun kilpailijat kelpuuttavat vain yritykseltä toiselle suunnatut laskut. Tärkeintä on, että lasku on joka suhteessa selkeä eikä eräpäivä ole vielä ylittynyt.

Gothia lupaa tilittää maksun lainojen ostosta 24 tunnin sisällä sopimuksen solmimisesta.

Intrum Rahoitus

Intrum tunnetaan parhaiten perintäyhtiönä, mutta heillä on myös rahoituspuoli, joka ostaa laskuja yrityksiltä.

Laskuja myyvä taho saa aina itse päättää, jääkö luottotappion riski myyjälle vai siirtyykö se oston myötä Intrumille. Luonnollisesti laskusta maksetaan myyjälle paremmin, jos myyjä on valmis kantamaan mahdollisen tappion.

Intrum lupaa tilittää rahat kahden vuorokauden sisällä laskujen ostamisesta.

Yritysrahoitusta netistä

Yrityslainaa-sivun lomakkeella voit hakea lainaa netistä. Yrityslainat-palvelussa yhtiöt, uutta yhtiötä perustavat henkilöt tai yrityskauppaa toteuttavat yhtiöt ja yksityishenkilöt voivat hakea lainaa keskitetysti yhden palvelun kautta.

Yrityslainat-palvelu on turvallinen, joustava ja nopea tapa hakea lainaa.

1. Etsi sopiva tarjoaja.
2. Täytä hakemus ja odota tarjouksia.

Nopea lainapäätös

Kun olet valinnut sopivan rahoituspalvelun ja lähettänyt hakemuksen, luotonantaja on teihin  tyypillisesti yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä puhelimitse tai sähköpostilla.

Et sitoudu mihinkään

Täyttämällä vertailuhakemuksen S-Raha-palvelussa et sitoudu mihinkään. Jos et ole tyytyväinen sinulle tarjottuihin, yritysrahoituspalveluihin, sinun ei tarvitse hakea yhtäkään luottoa.