Yritysrahoitusta:

Miksi yrityslainaa?

Yrityslainaa voi hakea moniin tarkoituksiin, joista tärkeimpiä ja perustelluimpia ovat erilaiset kasvuprojektit ja työntekijöiden palkkaaminen. Tällöin lainaraha tekee voittoa. Sen sijaan yrityksen pyörittämiseen liittyvien peruskulujen kattaminen lainalla on vähemmän kannattavaa, vaikkakin joskus tarpeellista. Peruskulut olisi hyvä saada katettua liiketoiminnan voitoilla.

Yrityksen perustamisvaiheessa yrityslaina on myös tärkeää. Tähän netistä haettava yritysrahoitus voi olla hyvä vaihtoehto, sillä aloittelevien yritysten voi olla hyvin vaikea saada rahoitusta pankilta tai muilta konservatiivisilta toimijoilta.

Kun haet lainaa…

  • Muista, että netissä toimii monia huijareita. Tällä sivulla esitellyt lainapalvelut ovat luotettavia.
  • Älä ota enempää lainaa kuin mitä kykenet maksamaan pois.
  • Yrityslainan tapauksessa laske myös tarkoin, ylittääkö sijoituksen voitto-odotus lainan korkokulut ja lisäkustannukset.
  • Harkitse kahdesti ennen kuin haet yrityslainaa henkilötakauksella.

Yrityslainat.fi vs. muut yrityslainat

Yritysrahoituksen saaminen on ollut vaikeaa viime vuosina etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille. Tämä on johtanut uudenlaisten netissä myytävien yrityslainojen nousuun. Yksi tuoreista tulokkaista on yritysten vertaislainoihin erikoistunut Yrityslainat.fi. Miten Yrityslainat.fi vertautuu muihin netin yrityslainoihin? Esittelemme Yrityslainat.fi-palvelun sekä sen kovimmat kilpailijat. Löydät tästä artikkelista itsellesi sopivan yritysrahoituksen muodon.

Hae nyt lainaa!

Yrityslainat.fi

Yritysrahoitusta vertaislainana edullisesti ja luotettavasti
Hae nyt lainaa!

Miten yrityslainaa voi nykyään saada?

Yrityslainoja on nykyään mahdollista saada pankista lähinnä vain, jos taustalla on runsaasti muualta tulevaa pääomaa tai lainalle on tarjolla laadukkaat vakuudet. Euroopan ja Suomen taantuman ja rahoitusmarkkinoiden epävakauden vuoksi pienten ja keskisuurten yritysten kasvurahoitus on ollut viime vuosina erittäin tiukassa. Tämä on hidastanut monien hyvien startup-yritysten nousua. Myös kotimaisten tuotteiden viennin laajeneminen tökkii rahoituksen puutteessa.

Toisaalta pienillä yrityksillä on taantuman vuoksi usein ongelmia suoriutua kaikista maksuistaan. Siksi yrittäjät ottavat helposti lainaa. Jos kassavirta ei kuitenkaan ole vahva, lainan saaminen hyvillä ehdoilla voi olla vaikeaa. Siksi nettiin on ilmestynyt lukuisia uusia pientä ja kallista yrityslainaa tarjoavia sivustoja. Osa niistä ei edes tarkista yrityksen tilinpäätöstä tai tulostietoja, vaan tarjoaa yrityslainaa henkilötakauksella.

Tällainen laina voi olla vaarallista, sillä se asettaa yrittäjän itsensä tilanteeseen, jossa koko yrityslaina voi langeta hänen omille harteilleen. Suosittelemme siis noudattamaan suurta varovaisuutta tässä artikkelissa esiteltyjen yrityslainojen kanssa. Mieti aina tarkoin, kykeneekö yrityksesi suoriutumaan kyseisen lainan maksusta. Nämä eivät pääsääntöisesti ole halpoja lainoja.

Yrityslainat.fi on yritysten vertaislaina

Yrityslainat.fi on vuonna 2013 toimintansa aloittanut yritysten vertaislainapalvelu. Vastaavia verkkopalveluita on maailmalla ollut toiminnassa jo pitkään. Vertaislainaaminen tarkoittaa sitä, että yritys voi hakea haluamillaan ehdoilla luottoa ja yksityiset, anonyymit sijoittajat päättävät, lähtevätkö he mukaan rahoittamaan yrityksen lainaa. Yrityslainat.fi-sivuston kautta voi hakea lainaa useisiin tarkoituksiin, jopa uuden yrityksen perustamiseen.

Yritys voi olla yhtä hyvin toiminimi kuin osakeyhtiökin. Vuodesta 2013 asti Yrityslainat.fi-sivuston kautta on sijoitettu yhteensä jo 43 500 000 euroa.

Yrityslainat.fi välittää yritysten vertaislainoja, joiden lainamäärä on vähintään 2000 euroa. Lainojen nimelliskorko on alimmillaan 4 %, mutta yleensä huomattavasti enemmän. Takaisinmaksuaika on 6-60 kk.

Yritysrahoituksen hakemiseen tarvitaan kolmen kuukauden tiliotteet, viimeisin tilinpäätös ja viimeisin verotuspäätös.

Yrityslainat.fi-sivuston omistaa Vauraus Suomi Oy.

Hae nyt lainaa!

Yrityslainat.fi

Yritysrahoitusta vertaislainana edullisesti ja luotettavasti
Hae nyt lainaa!

Ferratum Business on yritysten pikavippi, mutta turvallinen

Ferratum Business on tunnetun suomalaisen Ferratum Oy:n pyörittämä yrityslainapalvelu. Se tarjoaa 2000 – 50 000 euron suuruisia yrityslainoja 6-12 kuukauden maksuajalla. Maksuaika on siis sangen lyhyt verrattuna Yrityslainat.fi-vertaislainaan.

Lainapäätös tehdään jopa minuuteissa ja lainarahat saattavat olla yrityksen käytössä jo seuraavana päivänä. Ferratum Business on siis erittäin nopeasti toimiva lainapalvelu. Kyseessä onkin oikeastaan yritysten pikavippi.

Ferratum Business -yritysluottoa on mahdollista saada, jos yritys on ollut toiminnassa vähintään kahden vuoden ajan, vuosittainen liikevaihto on yli 75 000 euroa ja yrityksen johto toimii Suomessa. On hyvä asia, että Ferratum tarkistaa liikevaihdon eikä hyväksy pelkkää yrittäjän henkilötakausta lainan perustaksi.

Hae nyt lainaa!

Ferratum Business

Yritysluottoa nopeasti 2000 € - 50 000 €
Hae nyt lainaa!

FIN Yritysrahoitus antaa pientä yrityslainaa henkilötakauksella

FIN Yritysrahoitus poikkeaa edellisistä siinä, että se tarjoaa yrityslainaa pelkän henkilötakauksen varassa. Yrityksen taloudellinen tilanne ei sinällään vaikuta FIN Yritysrahoituksen saamiseen. Siksi myös velkaantunut ja heikossa tilanteessa oleva yritys voi saada FIN Yritysrahoitukselta lainaa, joka on hieman huolestuttavaa. Yritykseltä ei myöskään edellytetä pitkää toimintahistoriaa.

FIN Yritysrahoituksen suuruus on 2000-5000 euroa ja maksuaika 6-24 kuukautta, siis enemmän kuin Ferratum Business -yrityslainassa.

Lainan vuotuinen nimelliskorko on 14,9 %, mutta tämä on hieman harhaanjohtavaa, sillä lainaan kytketään myös korkeita lisäkuluja, jotka nostavat todellista vuosikorkoa huomattavasti.

Lue lisää ja hae lainaa!

FIN Yritysrahoitus

Yritysluottoa henkilötakauksella jopa 5000 €
Lue lisää ja hae lainaa!

Yritysluotto.fi: Isompaa yrityslainaa henkilötakauksella

Yritysluotto.fi myöntää yrityksille jopa 50 000 euron suuruisia lainoja henkilötakauksella. Tämä on erittäin vaarallista yrittäjän kannalta, sillä jos yritys kaatuu, lainan maksaminen siirtyy yrittäjän harteille. Yrityksen mennessä konkurssiin yrittäjällä ei muutenkaan ole usein paljoakaan ylimääräistä rahaa, joten Yritysluotto.fi-lainan ottaminen asettaa yrittäjän henkilökohtaisen talouden koville.

Yritysluotto.fi-lainan suuruus on 3000 – 50 000 euroa ja maksuaika 1-12 kuukautta. Se on melko vähän noin suurille lainoille.

Lainasivustoa pyörittää tunnettu ja kohtuullisen hyvämaineinen suomalainen rahoitusyritys OPR-Vakuus Oy.

Hae nyt lainaa!

Yritysluotto.fi

Yritysluottoa henkilötakauksella max. 50 000 €
Hae nyt lainaa!

Bottom line: Kannattavatko netin yrityslainat?

Netin yrityslainat ovat pääosin vaarallisia, ainakin jos niihin liittyy yrittäjän oma henkilötakaus.

Ferratum Business on kallis, mutta luotettava vaihtoehto. Jos pankit eivät myönnä lainaa ja yritykselle vaikuttaisi olevan taloudellisesti järkevää kalliinkin luoton ottaminen, Ferratum on täysin mahdollinen vaihtoehto.

Yrityslainat.fi samoin. Se tarjoaa joustavia yrityslainoja spesifiin tarpeeseen. Etenkin hyvin toimeentuleva pienyritys voi löytää Yrityslainat.fi-palvelusta oikeinkin toimivan vaihtoehdon perinteisille pankkilainoille.

Laskut rahaksi -palvelut voivat olla järkeviä lyhytaikaisesti

Erilaisia Laskut rahaksi -palveluita on myös yhä enemmän netissä. Laskut rahaksi -palvelut ovat ketterämpi versio perinteisistä factoring-palveluista. Laskut rahaksi -palveluiden asiakasyritykset siirtävät valitsemansa myyntisaatavat rahoitusyhtiön hoidettavaksi ja saavat laskuja vastaan kohtuuhintaista lainaa.

Laskut rahaksi -palveluiden etuna on kassan kierron nopeuttaminen sekä mahdollisuus silloittaa esimerkiksi kausivaihteluita myynnissä tai siirtää rahaa nopeammin käyttöön vaikkapa kasvuprojekteja varten. Haittapuolena on, että kustakin myydystä laskusta menetetään tietty prosenttiosuus. Pidemmän päälle laskut rahaksi -palvelut eivät siksi ole kannattava väline, vaikka tilannekohtaisesti niistä voi olla hyötyä ja ne voivat olla edullisempia kuin osa yllä esitellyistä pienistä yrityslainoista