Lainojen yhdistäminen voi olla ratkaisu velkakierteeseen. Kuka tahansa ei voi siihen kuitenkaan ryhtyä. Lainojen yhdistämisen voi myös sählätä pahasti. Lue tästä, miten yhdistät velkasi oikein.

Hae yhdistelylainaa!

Creditum.fi

Löydä edullisin yhdistelylaina 100-70 000 €. 100 % ilmainen palvelu lainan kilpailuttamiseen!
Hae yhdistelylainaa!

Mitä tarkoittaa lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean pienemmän velan kokoamista yhden lainan alaisuuteen. Esimerkiksi kuluttajalla voi olla useita pikavippejä, kulutusluottoja, tililuottoja ja luottokorttilainoja, joiden yhdessä kasaama kuukausittainen kulu on yhdessä liikaa suoritettavaksi.

Lainojen yhdistäminen auttaa kahdella tapaa. Ensinnäkin yhdellä isommalla lainalla on todennäköisesti pienemmät kuukausierät kuin usealla pienellä yhdessä. Toisekseen yhden lainan hallitseminen ja sen maksuerien muistaminen on helpompaa kuin usean lainan käsitteleminen. Tämä helpottaa oman taloustilanteen hallitsemista, budjetointia ja pitkän tähtäimen taloudenpitoa.

Huomaa, että lainoja ei voi välttämättä yhdistää, jos ne ovat jo menneet perintään tai jos velallisella on maksuhäiriömerkintä. Velkojen järjestelemiseen kannattaa siksi tarttua ajoissa, kun tilanne vaikuttaa hankalalta eikä odottaa katastrofin eskaloitumista perinnän kautta käräjäoikeuteen.

 

Lainojen yhdistämisellä on myös varjopuolensa

Lainojen yhdistämisellä on kuitenkin varjopuolensa. Kannattaa muistaa, että joissakin tapauksissa yhdistettynä lainat voivat tulla kokonaisuudessaan kalliimmiksi. Tämä johtuu siitä, että isomman lainan maksuaika on pidempi ja kuukausierät pienempiä. Korkokuluja kerkeää koko laina-ajan puitteissa tällöin kertyä enemmän.

Velallisen kannattaa siksi miettiä tarkkaan, haluaako hän pidentää laina-aikaansa ja pienentää kuukausieriään vai olisiko mahdollista maksaa velat pois nopeammin.

 

Pankkien järjestelylainat ja Takuu-Säätiön takaus

Pankit voivat tarjota järjestelylainoja asiakkailleen, mutta yleensä vain, jos niille on tarjolla vakuuksia. Takuu-Säätiö voi tällöin tulla avuksi. Sen myöntämä takaus riittää yleensä pankin silmissä kattamaan luottoriskin.

Takuu-Säätiö voi astua apuun jopa tilanteessa, jossa velat ovat jo perinnässä tai ulosotossa, kunhan takauksen saamisen ehdot muuten täyttyvät. Yleensä takauksen voi saada yksi henkilö vain kerran. Takausta ei myönnetä henkilöille, joilla katsotaan olevan käytössään muita keinoja maksaa velat tai taata pankin järjestelylaina.

Varaudu odottamaan Takuu-Säätiön päätöstä jopa kuukausia. Voit tarkistaa tämänhetkisen jonotilanteen täältä.

 

Kunnan sosiaalinen luotto järjestelylainana

Vuodesta 2003 asti osa Suomen kunnista on tarjonnut asukkailleen sosiaalista luottoa. Sosiaalinen luotto on miltei ilmainen laina, jolla voidaan pyrkiä pysäyttämään uhkaava syrjäytyminen. Yleisin syy sosiaalisen luoton hakemiselle ja myöntämiselle on velkojen järjesteleminen. Sosiaalista luottoa voidaan myöntää myös vaikkapa työn kannalta oleellisen auton hankkimiseen, pesukoneen korjaamiseen tai kuntoutumiseen. Mihin tärkeään nyt vähävarainen saattaakin lainarahaa tarvita.

Sosiaalinen luotto on parempi vaihtoehto kuin pankkilainat ja ylivertainen pikavippeihin ja netin kulutusluottoihin verrattuna.

Sosiaalista luottoa saatetaan myöntää myös henkilölle, jolla on luottohäiriö, kunhan hänen elämäntilanteensa on muuten kyllin vakaa. Luoton vuosittainen korko on enintään korkolaissa mainittu viitekorko eli tällä hetkellä pyöreät 0,0 %. Muita kuluja, kuten laskutusmaksuja tai lainan avauskuluja, ei peritä. Sosiaalinen luotto on sosiaaliturvan jatke, ei voittoa tavoittelevaa toimintaa.

Ikävä kyllä sosiaalista luottoa eivät tarjoa vielä kuin osa kunnista. Ja osassa niistä kunnista, joissa sosiaalinen luototus on käytössä, järjestelmä on alikäytetty. Tiedustele asiaa suoraan oman kuntasi talous- ja velkaneuvojalta. Ainakin pääkaupunkiseudulla sosiaalinen luotto on jo vakiintunut osa sosiaalijärjestelmää.

Hae järjestelylainaa!

Creditum.fi

Löydä edullisin yhdistelylaina 100-70 000 €. Ilmainen palvelu lainan kilpailuttamiseen.
Hae järjestelylainaa!

Creditum.fi – esihyväksyttyjä tarjouksia jopa 15+ pankilta ja luotonantajalta 3min hakemuksella

Creditum on suomalainen kilpailutuspalvelu, joka tekee yhteistyötä Suomen luotonantajarekisteriin rekisteröityneiden, korkokattolakia noudattavien luotonantajien kanssa. Creditumin avulla voit yhdistää lainasi aina 100 eurosta 70 000 euroon asti.

Palvelu toimii näin:

  1. Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika. Voit valita jopa 15 vuoden laina-ajan. Valitse kuitenkin lyhyempi aika, jos luulet pystyväsi maksamaan lainaa nopeasti takaisin.
  2. Täytä hakemuslomake. Hakemuslomakkeessa kysytään lainojen yhdistämisen kannalta tärkeitä perustietoja, kuten yhteystietojasi ja tulotietojasi, sekä tietenkin millä summalla yhdistelet vanhoja lainoja.
  3. Valitse paras lainatarjous. Kun haet Creditumin kautta lainaa, saat yhdellä hakemuksella jopa 15+ tarjousta eri luotonantajilta sähköpostitse. Tarkastele lainatarjouksissa erityisesti kuukausierää ja todellista vuosikorkoa ja valitse sen jälkeen niistä paras. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit hylätä vaikka niistä jokaisen – palvelun käyttö ei sido sinua mihinkään.
  4. Nosta rahat tilillesi. Kun olet valinnut parhaan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen luotonantajan palvelussa. Luotonantajasta riippuen voit nostaa rahat joko omalle tilillesi, tai sitten luotonantaja maksaa vanhoja velkojasi suoraan pois.

Suosittelemme Creditum-palvelun kokeilemista, sillä sen kautta saa poikkeuksellisesti paikkansapitäviä ja tarkkoja esihyväksyttyjä lainatarjouksia myös yhdistelylainoille. Sen sijaan että kävisit eri luotonantajien ja pankkien hinnastoja läpi ja tekisit veikkauksia millä korolla voisit saada näiltä lainaa, voit tarkastella yhdellä hakemuksella useamman luotonantajan tarjouksia euron tarkkuudella.

Siirry Creditum.fi-palveluun tästä