Vivus on jo pitkään Suomen markkinoilla toiminut pikavippiyritys, jonka tunnetuin tuote on ilmainen ensilaina. Mutta miten Vivus pystyy vastaamaan netin kulutusluottojen uuden aallon asettamille haasteille? Lue tästä lisää.

Hae lainaa!

Vivus

VivusKoroton, ilmainen pikavippi jopa 400€
Hae lainaa!

Mikä Vivus?

Vivus.fi on latvialaiseen 4finance-konserniin kuuluva lainasivusto. Se tarjoaa suomalaisille pikavippejä. Vivus on tunnettu jo vuosia ja se on kehittynyt suomalaisten lainamarkkinoiden mukana.

Yleisesti ottaen Vivus on luotettava toimija, jolla ei ole liiemmin ollut selkkauksia kuluttajaviranomaisen tai markkinaoikeuden kanssa. Lähinnä ongelmia on liittynyt ilmaisen ensilainan mainontaan ja nimenomaan mainosten sanamuotoihin tai niistä ulos jätettyihin lisätietoihin. Vuonna 2014 kuluttaja-asiamies totesi, että ensilainan ilmaisuutta ei saa korostaa mainoksissa liiallisesti.

Tällaista on Vivus-laina

  • Vivus pikavippi on suuruudeltaan 10-2010 euroa ja sen maksuaika on 3-30 vuorokautta.
  • Yhdellä asiakkaalla voi olla kerralla auki luottoja enintään 2010 euron yhteisrajaan saakka.
  • Lainaa haetaan netin kautta verkkopankkitunnuksilla. Kahden ensimmäisen lainan jälkeen hakeminen onnistuu myös puhelimitse.
  • Klo 7 ja 23 välillä lainaraha siirtyy tilille noin vartissa hakemuksen täyttämisestä (paitsi Ålandsbankenin ja POP Pankkiin, joihin rahan siirtyminen kestää 1-2 pankkipäivää).
  • Lainoja myönnetään 20 vuotta täyttäneille henkilöille, jotka asuvat Suomessa, joilla on suomalainen pankkitili ja joilla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Onko Vivus-lainan korko laiton?

Lainan todellinen vuosikorko kaikkine kuluineen on 446,2 %, joka on sinällään enemmän kuin mitä kuluttajasuojalainsäädäntö sallii. Vivus kiertää lakisääteistä korkokattoa myöntämällä kaikille asiakkaille 2010 euron luoton riippumatta siitä, kuinka iso osa luotosta käytännössä nostetaan. Korkokatto ei nimittäin koske yli 2000 euron kulutusluottoja. Vivus on siis laillinen luotto, mutta liikkuu hieman harmaalla alueella.

Tietenkään Vivus-lainan korko ei käytännössä nouse tuohon huimaan teoreettiseen vuosikorkoon, sillä laina-aika on enintään 30 vuorokautta. Sen sijaan esimerkiksi 1000 euron laina 30 vuorokauden maksuajalla kerryttää korkoa 15 %, jolloin maksettavaksi koituu lainatun summan lisäksi 150 euroa.

Ilmainen ensilaina

Vivus on kuuluisa ilmaisesta ensilainastaan. Se tarkoittaa, että uusille asiakkaille myönnetään 10-400 euron pikavippi, joka maksetaan takaisin 3-30 vuorokauden aikana. Jos laina maksetaan takaisin ajallaan, se ei kerrytä korkoja eikä mitään lisämaksuja. Asiakas maksaa takaisin vain sen summan, jonka on lainannut.

Ilmaisen ensilainan nostaminen ei sido myöhempään asiakkuuteen eikä tähän tarjoukseen ole piilotettu mitään kepposia. Tämä mahdollisuus kannattaa siis uusien asiakkaiden hyödyntää ennen maksullisten vippien hakemista muualta.

Toinen yritys, joka tarjoaa hyvin samanlaista ilmaista pikavippiä uusille asiakkaille on Ferratum.

Vivus.fi-lainojen kovimmat kilpailijat – onko niistä mihinkään?

Credit24 – edullisempaa ja joustavampaa kuin Vivus

Credit24 on netin edullisimpana tunnettu tililuotto. Se myöntää 100-3000 euron suuruisia luottotilejä, joiden vuosikorko on aina laillisella vyöhykkeellä eli alle 50,5 %. Lainatilien käytöstä peritään 6,95 % nostoprovisio ja lisäksi avoimeen lainasummaan lisätään joka kuukausi muutaman prosentin korko.

Credit24 myöntää luottotilejä 19 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla ei ole julkisia maksuhäiriöitä ja on kyllin isot tulot lainan maksamiseksi takaisin.

Hae lainaa!

Credit24

Netin edullisin tililuotto nyt jopa 3000 euron limiitillä.
Hae lainaa!

Ferratum – myöntää ilmaista ensilainaa kuten Vivus

Ferratum on eräs Suomen vippimarkkinoiden konkareista. Vivus-lainan tapaan se myöntää ilmaista ensilainaa. Ilmaisen vipin suuruus on 50-300 euroa ja maksuaika 7-30 vuorokautta.

Vanhoille asiakkaille Ferratum markkinoi lähinnä 2000 euron suuruista tililuottoa, joka on tosin kalliimpaa kuin yllä esitellyn Credit24:n laina. Jokaisesta nostosta peritään 12,5 % provisio. Vuosikorko voi ääritapauksissa kohota jopa 219,29 prosenttiin, jos lainaa nostetaan mahdollisimman paljon ja se maksetaan takaisin mahdollisimman hitaalla tahdilla.

Hae lainaa!

Ferratum

Ferratum Koroton, ilmainen pikavippi jopa 300€
Hae lainaa!

Halino – edullisempi kuin Vivus

Halino tunnetaan hieman edullisemmista ja isommista lainoista kuin Vivus. Halinon lainojen suuruus on 100-3000 euroa ja maksuaikaa myönnetään 1-5 vuotta. Lainat ovat vakuudettomia kertaluottoja.

Halinon hinnoittelu on selkeä. Todellinen vuosikorko on kaikilla lainasummilla ja laina-ajoilla sama, 29,84 %. Tähän ei lisätä muita kuluja, jollei asiakas halua ostaa lisäpalveluita, kuten lainaturvavakuutusta.

Hae lainaa!

Halino

Halinolta vakuudeton kulutusluotto, max. 3000 euroa. Laina-aika jopa viisi vuotta.
Hae lainaa!

Pikavippi.fi – edullisempi kuin Vivus

Pikavippi.fi on Vivus.fi:n ja Ferratumin tavoin Suomen pikavippialan vanhoja, tunnettuja toimijoita. OPR-Vakuus Oy:n omistama sivusto myöntää 100-300 euron lainoja puolen vuoden maksuajalla. Todellinen vuosikorko on kaikilla lainasummilla 49,6 %. Pikavippi.fi on siis todelliselta vuosikoroltaa selvästi esimerkiksi Halinoa kalliimpi, mutta lyhyen laina-ajan huomioiden ja todellisissa euromäärissä mitaten suunnilleen saman hintainen.

Pikavippi.fi on melko luotettava toimija.

Hae lainaa!

Pikavippi.fi

Pikavippi.fi tarjoaa edullisia 100-300 euron luottoja. Lähetä ilmainen hakemus!
Hae lainaa!

Kannattaako Vivus-pikavipin ottaminen nykyään?

Uusien asiakkaiden on järkevää hyödyntää Vivus-sivuston tarjoama ilmainen ensilaina. Se on oikeasti hyvä tarjous.

On kuitenkin hieman epäselvää, onko myöhempi asiakkuus järkevää. Vivus ei ole kovin edullinen laina. Mieti siis tarkkaan esimerkiksi yllä esiteltyjä vaihtoehtoja, ennen kuin tartut Vivus-vippiin.

Voit myös kokeilla onneasi verkossa toimivien lainakilpailuttajien kanssa. Muiden muassa Freedom Rahoitus ja Etua ovat kuluttajalle ilmaisia verkkopalveluita, jotka etsivät edullisimman ja sopivimman lainan kilpailuttamalla kuluttajan lähettämän lainahakemuksen useiden rahoitusyritysten kesken.

Usein näitä palveluja käyttämällä voi löytää halvemman vaihtoehdon kuin tarttumalla ensimmäiseen netissä vastaan tulevaan lainatarjoukseen.

Hae lainaa!

Etua.fi

Etua Kulutusluotto vertailee lainat kuluttajan puolesta, ilmaiseksi!
Hae lainaa!

Vivus yhteystiedot

Postiosoite:
4finance Oy
Mikonkatu 15 A
00100 Helsinki

Sähköposti: [email protected]
Puhelin: 0600 550 75 (ma-pe klo 7-23; la klo 10-18; su klo 10-14)