Hae lainaa tästä!

Komplett Bank

Hae kulutusluotto turvallisesti jopa 50 000 euroa.
Hae lainaa tästä!

Neljä syksyn 2018 lainavertailun voittajaa:

Suupohjan OP, halvin vakuudellinen laina 4%
Danske, halvin vakuudeton kulutusluotto 9%
OK Limiitti, halvin tililuotto 83%
Halino, halvin kulutusluotto netistä 21%
Hae lainaa tästä!

Suupohjan OP

Vakuudellinen kulutusluotto edullisesti.
Hae lainaa tästä!
Hae lainaa tästä!

Danske Bank

Vakuudetonta lainaa jopa 20 000 €.
Hae lainaa tästä!
Hae lainaa tästä!

OK Limiitti

OK Money myöntää tililuottoja ilman nostokuluja.
Hae lainaa tästä!
Hae lainaa tästä!

Halino

Halinolta pienet kulutusluotot edullisesti.
Hae lainaa tästä!

Halvimmat kulutusluotot syksyllä 2018

Vertailimme lainojen hinnat eri kategorioissa ja arvioimme, mistä löytyy syksyllä 2018 halvin kulutusluotto. Katso ja löydä omasi!

Halpa vakuudellinen kulutusluotto

Vakuudellinen kulutusluotto on yleensä halvin mahdollinen kulutusluottotyyppi. Niitä voi hakea pankeista.

Vakuudellisten kulutusluottojen vertailu ei onnistu pelkästään verkkosivuja selailemalla, sillä kukin vakuudellinen lainatarjous räätälöidään yksilöllisesti. Lainan hintaan vaikuttavat monet hakijan yksilölliset ominaisuudet sekä luonnollisesti vakuuksien vahvuus.

Yleensä paras lähde vakuudellisten kulutusluottojen kilpailuttamisen tueksi on Taloustaito-lehti, joka julkaisee useita kertoja vuodessa oman hintavertailunsa. Viimeisin vertailu on julkaistu reilu kuukausi sitten. Tältä sen tulokset näyttävät:

Vertailussa pankeilta pyydettiin tarjous 10 000 euron vakuudelliselle kulutusluotolle kolmen vuoden maksuajalla.

Kaikki pankit yhtä lukuun ottamatta sitoivat lainatarjouksensa 12 kk euriboriin. S-Pankilla viitekorko oli 6 kk euribor. Molemmat viitekorot ovat tällä hetkellä nollassa.

Ylivoimaisesti halvin lainatarjous tuli Suupohjan Osuuspankilta. Muiden pankkien tarjoukset liikkuivatkin kaikki osapuilleen samassa pienessä hintahaarukassa. Halvimpia näistä olivat Helsingin OP ja Nooa Säästöpankki, kun taas kallein vakuudellinen kulutusluotto löytyi Nordealta ja Hypoteekkiyhdistykseltä.

Halpa vakuudeton pankkilaina

Pankit tarjoavat vakuudetonta lainaa kolmessa eri muodossa: luottokortteina, vakuudettomina tililuottoina sekä vakuudettomina kertalainoina.

Tällä kertaa otimme vertailuun mukaan vain pankkien vakuudettomat kertalainat. Vain neljä perinteistä kivijalkapankkia paljastaa netissä avoimesti vakuudettomien kulutusluottojensa tyypilliset hinnat. Tältä näiden neljän pankin lainojen hintavertailu näyttää:

Halvinta vakuudetonta pankkilainaa syyskaudella 2018 tarjoaa Danske Bank. Dansken Haavelaina on uusi lainatyyppi, jota myönnetään 10 000 euroon asti tai rinnakkaishakijan kanssa 20 000 euroon asti.

Toiseksi halvin vakuudeton kulutusluotto löytyy Osuuspankilta. Myös Nordean Joustoluotto ja S-Pankin S-Laina ovat täysin varteenotettavia vaihtoehtoja.

Halpa netin tililuotto

Netin tililuotot ovat aina melko kallis lainavaihtoehto, joten tililuottoa ei kannata hakea kuin tarkan harkinnan kautta.

Seuraavassa taulukossa on vertailtuna 1000 euron nosto vuoden maksuajalla eri tililuottoyrityksiltä. Hinnat perustuvat S-Raha.fi-sivuston laatimaan itsenäiseen arvioon ja ne voivat vaihdella huomattavasti sen mukaisesti, miten luottotiliä käyttelee.

Vertailussamme halvin tililuotto on OK Limiitti, joka ei peri lainkaan nostoprovisioita. OK Limiitti on siis sitä halvempi, mitä nopeammin nostamansa summan maksaa takaisin. Laina-ajan pidentyessä OK Limiitti menettää yhä enemmän asemaansa hintavertailussa.

Myös Laina.fi ja Luottoraha pärjäävät vertailussa kohtuullisesti. Sen sijaan Suomilimiitin tililuotto voi koitua erittäin kalliiksi.

Yleisesti ottaen netin tililuottojen todellinen vuosikorko on aina niin korkea, että kannattaa mieluummin hakea pankilta luottokorttia.

Halpa vakuudeton kulutusluotto netistä

Yleensä netin vakuudettomat kertalainat ovat halvempia kuin tililuotot. Vertailimme tällä kertaa 5000 euron kertalainoja kahden vuoden maksuajalla. Hinta perustuu mahdollisimman realistiseen tai jopa pessimistiseen arvioon. Se voi monissa tapauksissa olla todellisuudessa jopa matalampi kuin mitä vertailumme esittää.

Halino tarjoaa luotettavasti kohtuuhintaista kulutusluottoa netin kautta. Halinossa hyvää on selkeä hinnoittelu. Yllätyksiä ei tule, kun kaikki kulut sisältyvät ilmoitettuun korkoon.

Vertailussamme menestyvät myös norjalaiset rahoitusyritykset Komplett Bank ja Monobank, jotka tarjoavat 5000 euron lainaa melko kohtuullisella hieman yli 20 % vuosikorolla.

Santander ja Bank Norwegian eivät menesty tällä kertaa niin hyvin kuin joissakin lainavertailuissa, mutta käytännössä näiltä yrityksiltä voi saada huomattavasti tätä halvempaakin lainaa. Hinta riippuu hakijan maksukyvystä.

Vältä ylihintaista lainaa

Usein netin kulutusluottojen hintojen arvioiminen on vaikeaa, koska eri lainayritykset muodostavat lainan hinnan eri tavoilla ja myös ilmoittavat sen miten sattuu. Monet lainayritykset mainostavat yltiöoptimistisia korkoprosentteja, jotka eivät kuitenkaan useimpien hakijoiden kohdalla ole todellisuutta. Tätä voidaan pitää harhaan johtavana markkinointina.

Yksi tapa välttää ylihintaista kulutusluottoa on käyttää netin vertailupalveluita. Netissä toimii useita sivustoja, jotka kilpailuttavat kuluttajan lainahakemuksen ilmaiseksi ja toimittavat suoraan sähköpostiin parhaiten hakijan toiveita vastaavat lainatarjoukset. Koska näiden palveluiden käyttäminen on ilmaista ja ei-sitovaa, niiden kokeilemisesta ei ole ainakaan haittaa. Ainakin ne voivat toimia lähtökohtana omalle hintavertailulle.

Suosittuja ja luotettavia vertailusivustoja ovat mm.:

Bonus: Mistä löytyy halpa asuntolaina syksyllä 2018?

Taloustaidon viimeisimmässä asuntolainojen hintavertailussa halvinta asuntolainaa myönsivät seuraavat pankit:

 1. Hypoteekkiyhdistys 0,84 % vuosikorko
 2. Danske Bank 1,02 % vuosikorko
 3. Handelsbanken 1,02 % vuosikorko
 4. Suupohjan OP 1,02 % vuosikorko
 5. Aktia 1,04 % vuosikorko

Vertailtava asuntolaina oli suuruudeltaan 100 000 euroa ja maksuaika 18 vuotta.

Vertailun julkaisun jälkeen asuntolainojen hinnat ovat ennemminkin pudonneet kuin nousseet. Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä voimakasta asuntoluoton marginaalien nousua, sillä kuluttajien luottamus talouteen on yhä vahvempi. Pankkien välinen kilpailu voi siksi pudottaa hintoja vielä hieman nykyisestä noin 0,8 % keskimarginaalista.

Asuntolainojen hintoja voi vertailla helposti Etua.fi-kilpailutuspalvelussa.

Tutustu näihin artikkelissa esiteltyihin luotettaviin kulutusluottoihin.

Bank Norwegian

1000€-50000€
 • Ikäraja 23 v.
 • Laina-aika 1-15 v.
 • Todellinen vuosikorko noin 17 %

OK Limiitti

100€-2100€
 • Ikäraja 19 v.
 • Laina-aika 1-2,5 v.
 • Todellinen vuosikorko noin 83,30 %

OP Täsmäluotto

1000€-15000€
 • Ikäraja 23 v.
 • Laina-aika 1-5 v.
 • Todellinen vuosikorko noin 10,00 %