Remonttilaina

Remonttilaina on yleensä pankista haettava laina, jolla kuluttaja voi korjata tai parannella omistamaansa kiinteistöä. Remonttilainoja on kuitenkin saatavilla myös pankkien ulkopuolelta. Lue tästä, millaisia remonttilainoja kuluttajille on tarjolla ja mikä niistä kannattaa ottaa.

Kuinka paljon haluat lainaa?

 • Valitse laina-aika

 • Kerro vähän itsestäsi

  Nimi (Etunimi Sukunimi, esim Paavo Nurmi):


  Sähköposti:


  Ikä:


  Puhelinnumero:

  Miten kulutat päiväsi? • Tulot, netto, euroa kuukaudessa:
  Minulla ei ole maksuhäiriötä. Hyväksyn palvelun käyttöehdot.
  s-raha saa ottaa minuun yhteyttä lainatarjouksia koskien.

  Mikä on remonttilaina?

  Remonttilaina on kodin remontoimiseen otettava laina. Periaatteessa erillistä remonttilainaa ei ole olemassakaan, vaan mikä tahansa tähän tarkoitukseen otettava velka on remonttilainaa.

  On kuitenkin olemassa eräs erityinen remonttilainan tyyppi, joka on erityisen edullinen kuluttajalle. Jos asiakkaalla on avoin asuntolaina pankista, hän voi ottaa remonttilainan korottamalla asuntolainansa lainapääomaa. Tässä menetelmässä on kaksi merkittävää etua verrattuna muihin lainatyyppeihin:

  1. Asuntolaina on suuri laina, jolla on tyypillisesti huomattavasti matalampi korkomarginaali kuin vaikkapa kulutusluotoilla. Asuntolainaan yhdistettynä myös remonttilaina nauttii tästä matalasta korkotasosta.
  2. Asuntolainan koroista 75 % voidaan vähentää pääomatulojen verotuksessa tai alijäämähyvityksenä palkkatulon verotuksessa. Tämä koskee myös remonttilainaa.

  Aina ei ole kuitenkaan mahdollista ottaa remonttilainaa osana asuntolainaa. Näin voi käydä esimerkiksi, jos asuntolainaa ei ole maksettu takaisin kylliksi tai jos maksamisessa on ollut ongelmia. Siksi kannattaa remonttilainaa hakiessa harkita myös b-suunnitelmaa.

  Hae remonttilainaa!

  Edullisin remonttilaina kilpailuttamalla

  Lainaa jopa 50000 EUR. Maksimitakaisinmaksuaika 15 vuotta! Palvelussa mukana yli 15 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta, maksutta! Tarkista siis, mistä saat juuri sinulle sopivan tarjouksen!
  Hae remonttilainaa!

  Mistä löytyy halpa remonttilaina?

  Halvin remonttilaina löytyy omasta pankista, etenkin jos olet kelvollinen asuntolaina-asiakas. Remonttilainaa on tarjolla kaikkein halvimmalla, kun luoton kytkee olemassa olevaan asuntolainaan. Myös pankkien vakuudelliset kulutusluotot ovat melko edullinen vaihtoehto remontin rahoittamiseksi.

  Jos pankki ei syystä tai toisesta myönnä laina, myös pankkien ulkopuoliset isot kulutusluotot ovat toimiva vaihtoehto. Tällöin ole kuitenkin tarkkana sen suhteen, kuinka paljon lainaa otat ja paljonko tulet maksamaan siitä korkoa ja muita lisäkuluja.

  Esimerkki 1. Nordean remonttilaina

  Nordea tarjoaa remontoijille kahdentyyppisiä lainoja. Ensinnäkin 500 – 10 000 euron remonttitarpeeseen Nordealta saa luottokortin, joko Visan tai MasterCardin. Isommat remonttilainat, 2000 ja 25 000 euron välillä, voidaan rahoittaa vakuudettomalla Joustoluotolla. Joustoluotto on kertaluotto, joka maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä.

  Joustoluoton korkomarginaali on 7,0 % ja viitekorko 3 kk euribor. Avausmaksu on 125 – 175 euroa. Kuukausittain peritään 4,50 euron tilinhoitomaksu. Lainaa on mahdollista korottaa tarpeen mukaan, jos remontti osoittautuu aiottua kalliimaksi, mutta tästä peritään 100 euron lisämaksu. Lue lisää tästä: http://www.nordea.fi/henkil%C3%B6asiakkaat/lainat/kulutusluotto/remonttilaina/868752.html

  Esimerkki 2. Aktian remonttilaina

  Myös Aktia esittelee verkkosivuillaan kaksi tyypillistä tapaa ottaa remonttilaina. Ensinnäkin on mahdollista ottaa Aktia Oma Remonttilaina, jonka korot voi vähentää asuntolainan tavoin verotuksessa. Takaisinmaksuaika ja maksuerät neuvotellaan erikseen jokaisen asiakkaan kanssa.

  Toiseksi, Aktia mainostaa avuksi luottokortteja ja kulutusluottoja Nordean tapaan. Pankin asuntolaina-asiakkaana voit liittää asuntolainaasi vakuudellisen Joustolimiitti-luottotilin. Voit myös ottaa vakuudettoman kertaluoton, jonka korkotaso ei tietenkään ole yhtä edullinen. Lue lisää tästä: http://www.aktia.fi/fi/remonttilaina;jsessionid=d3d491c6e7e6453da186f64a6b89

  Esimerkki 3. Santander-kulutusluotto remonttilainana

  Suomalaisten pankkien ulkopuolella espanjalainen Santander tarjoaa suomalaisille suuriakin vakuudettomia lainoja. Santander tunnetaan meillä etenkin autorahoittajana, mutta heiltä saa myös remonttilainoja. Suurimmat lainat ovat 50 000 euron suuruisia, eli isokin remontti hoituu Santanderin avulla. Korkokulut ovat keskimäärin hieman suomalaisia pankkeja kalliimpia.

  Käytännössä suurin mahdollinen laina eli 50 000 euroa kymmenen vuoden maksuajalla maksaa pienimmillään 12 160 euroa. Santander-lainaa voi lyhentää sovittua maksusuunnitelmaa nopeammin. Tämä luonnollisesti madaltaa lainan kokonaiskuluja. Huomaa, että Santanderin lainojen korkoja ei voi vähentää verotuksessa. Lue lisää tästä: https://www.santanderconsumer.fi/tuotteet/laina/Pages/default.aspx

  Lähteet ja lisää luettavaa

  Hae lainaa

  500€ - 50000€
  • Laina-aika jopa 12 vuotta
  • Ikäraja 20

  Freedom Rahoitus

  50000
  • Laina-aika 15 vuotta
  • Ikäraja 20

  Entä vertaislaina?

  Vertaislainat ovat melko uusi tulokas Suomen lainamarkkinoilla. Vertaislainat ovat yksityisten sijoittajien ja yritysten yhdessä joukkorahoittamia lainoja. Kyse on siis sijoitustoiminnasta.

  Käytännössä lainan hakijan kannalta vertaislainat toimivat samaan tapaan kuin pankkien ulkopuoliset kulutusluotot. Myös hinnat ovat samaa luokkaa. Fixura on tunnetuin Suomen vertaislaina. Fixura.fi -verkkosivun kautta saa 2000 – 10 000 euron suuruisia lainoja. Kaikkein suurimmat remonttiluotot eivät tätä kautta siis järjesty. Fixuran hinnat ovat myös korkeammat kuin pankeilla tai Santanderilla, joten vertaislainaa ei voi erityisesti suositella.

  Fixura.fi

  10000
  • Laina-aika 6 vuotta
  • Ikäraja 21