Etusivu » Puhelinliittymät – Parhaat liittymätarjoukset

Puhelinliittymät – Parhaat liittymätarjoukset

Puheaika min/kk
Tekstiviestit kpl/kk
Datan määrä Gt/kk

 

Miten löydän helposti edullisimman liittymän?

Matkapuhelinliittymiä kaupittelevat puhelinmyyjät ja ostariständien helppoheikit voivat saada hermot kireälle. Kaikilla myyjillä on muka tarjolla se paras ja halvin vaihtoehto. Kuluttajan ei kannata kuitenkaan tarttua ensimmäisen myyntimiehen kaunopuheiseen tarjoukseen vaan vertailla liittymien hintoja omin voimin. Meiltä saat puolueetonta apua ja löydät helposti edullisimmat liittymät. Jatka lukemista.

Usein edullisin liittymä löytyy liittymää vaihtamalla. Liittymäntarjoajat kampanjoivat jatkuvasti uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi ja tarjoavat siksi uusille asiakkaille erittäin edullisia määräaikaisia tarjouksia.

Nykyään asiakasta ei useinkaan edes sidota tiettyyn liittymään määrätyksi karenssiajaksi, toisin kuin ennen. Sitovat määräaikaissopimukset alkavat olla historiaa. Määräaikaisuuksia esiintyy lähinnä osamaksuna ostettujen tarjouskännyköiden kyljessä. Kannattaa joka tapauksessa tarkistaa liittymää vaihtaessa, kuinka kauan tarjoushinta kestää ja kuinka pitkä on mahdollinen karenssi. Näin voit varmistua, ettei sinua huijata sitoutumaan ylihintaiseen liittymään.

Myös oma liittymäntarjoajasi voi lupautua vaihtamaan liittymäsi tarjoushintaiseen, jos uhkaat vaihtaa puhelinyhtiötä.

Ostaessasi uutta puhelinta voit saada kytkynä erittäin edullisen liittymän. Jälleen tässä tapauksessa lue huolellisesti pieni präntti ja varmistu, ettei sinua koukuteta sopimuspykälillä sitoutumaan ylihintaiseen liittymään alun tarjousjakson jälkeen.

Nyrkkisääntö on, että selvitä ensin vanhojen puhelinlaskujen avulla, kuinka paljon todellisuudessa käytät puhelinta soittelemiseen, viesteilyyn ja surffaamiseen. Vasta tämän jälkeen pystyt valitsemaan täydellisesti sinulle sopivan liittymätyypin.

Datansiirto Euroopassa on nykyään halpaa

Kesällä 2017 astui voimaan EU:n uusi lainsäädäntö koskien roaming-maksuja. Tämän myötä ylisuuret roaming-hinnat ovat poistuneet EU- ja ETA-alueella. Kaikkien operaattorien pitää tarjota kohtuuhintaista dataa tällä alueella ulkomaille matkustaville.

Telia ja sen edeltäjä Sonera ovat perinteisesti ansioituneet ulkomaandatan tarjoajina. Telian liittymät toimivat Pohjolassa ja Baltiassa pääosin samalla tapaa kuin kotimaassa. Lisäksi useimmissa liittymissä on runsaasti (jopa 15 Gt) normaalihintaista dataa EU/ETA-alueella.

Netin käyttö EU- ja ETA-alueen ulkopuolella on yleensä erittäin kallista.

Poikkeuksena tähän sääntöön toimii Venäjä. On joitakin liittymäratkaisuja, joiden avulla itään usein matkustavat pystyvät käyttämään liittymäänsä järkevästi niin Suomessa kuin Venäjälläkin. Tällainen ratkaisu löytyy esimerkiksi DNA:lta.

 

Vertailun tiedot tarjoaa Puhelinliittymat.fi.