Matkapuhelinliittymiä kaupittelevat puhelinmyyjät ja ostariständien helppoheikit voivat saada hermot kireälle. Kaikilla myyjillä on muka tarjolla se paras ja halvin vaihtoehto. Kuluttajan ei kannata kuitenkaan tarttua ensimmäisen myyntimiehen kaunopuheiseen tarjoukseen vaan vertailla liittymien hintoja omin voimin. Meiltä saat puolueetonta apua ja löydät helposti edullisimmat liittymät. Jatka lukemista.

Miten löydän helposti edullisimman liittymän?

Usein edullisin liittymä löytyy liittymää vaihtamalla. Liittymäntarjoajat kampanjoivat jatkuvasti uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi ja tarjoavat siksi uusille asiakkaille erittäin edullisia määräaikaisia tarjouksia.

Nykyään asiakasta ei useinkaan edes sidota tiettyyn liittymään määrätyksi karenssiajaksi, toisin kuin ennen. Sitovat määräaikaissopimukset alkavat olla historiaa. Määräaikaisuuksia esiintyy lähinnä osamaksuna ostettujen tarjouskännyköiden kyljessä. Kannattaa joka tapauksessa tarkistaa liittymää vaihtaessa, kuinka kauan tarjoushinta kestää ja kuinka pitkä on mahdollinen karenssi. Näin voit varmistua, ettei sinua huijata sitoutumaan ylihintaiseen liittymään.

Myös oma liittymäntarjoajasi voi lupautua vaihtamaan liittymäsi tarjoushintaiseen, jos uhkaat vaihtaa puhelinyhtiötä.

Ostaessasi uutta puhelinta voit saada kytkynä erittäin edullisen liittymän. Jälleen tässä tapauksessa lue huolellisesti pieni präntti ja varmistu, ettei sinua koukuteta sopimuspykälillä sitoutumaan ylihintaiseen liittymään alun tarjousjakson jälkeen.

Nyrkkisääntö on, että selvitä ensin vanhojen puhelinlaskujen avulla, kuinka paljon todellisuudessa käytät puhelinta soittelemiseen, viesteilyyn ja surffaamiseen. Vasta tämän jälkeen pystyt valitsemaan täydellisesti sinulle sopivan liittymätyypin.

Katso parhaat tarjoukset Puhelinliittymat.fi sivustolta

Puhelinliittymat.fi tarjoaa puhelinliittymien vertailua myös ruotsissa.

Puhelinliittymävertailu

Valitse puhelin

Mitä etsit?

Käyttöarvio

Puheaika min/kk
Tekstiviestit kpl/kk
Datan määrä Gt/kk
Verkko

Parhaat liittymätarjoukset

Katso parhaat liittymätarjoukset täältä.

Saunalahden edullisin matkapuhelinliittymä

Saunalahti tunnetaan edullisista liittymistään. Sen halvin liittymätyyppi on perus Saunalahti Tarkka Puhe, jota veloitetaan pääasiassa käytön mukaan. Liittymään ei kuulu nettiä. Liittymän kuukausihinta on 4,90 euro. Puhelut maksavat 0,069 euroa minuutilta ja tekstiviestit vastaavasti 0,069 euroa kappaleelta.

Vertailun vuoksi kovempi Saunalahden paketti Huoleton 4G maksaa 26,90 euroa kuukaudessa. Se sisältää rajattomasti normaalihintaisia kotimaan puheluita ja tekstiviestejä sekä 50 megan nopeuksisen 4G-mobiililaajakaistan.

Katso Saunalahden parhaat tarjoukset

 

DNA:n edullisin liittymä

DNA:n halvin liittymä on DNA Mini, joka maksaa 4,90 euroa kuukaudessa. Tällä rahalla saa käyttöönsä edulliset 0,07 €/minuutti puhelut, ja saman hintaiset tekstiviestit. Mukana on myös hidas 256 kbit/s netti rajattomalla datalla.

DNA:lla on myös laaja valikoima prepaid-liittymiä. DNA Rajaton Prepaid on yksi hyvä vaihtoehto runsaasti surffaavalle puhelimen käyttäjälle. Sen perustasolla käyttäjä maksaa joka vuorokausi 0,89 senttiä tai 16,90 e/kk. Tällä summalla saa soittaa rajattomasti kotimaan puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Liittymään sisältyy myös rajaton 4G data jopa 300 Mbit/s nopeudella.

Muista myös Globetel

Globetel on suuntautunut etenkin halpojen ulkomaanpuheluiden tarjoamiseen. Globetel Perus on liittymätyyppi, jossa jokaisesta puhutusta minuutista ja lähetetystä tekstiviestistä maksetaan erikseen. Lisäksi peritään 3,90 euron kuukausimaksu. Kotimaan puhelut maksavat 0,049 euroa minuutilta ja tekstiviestit 0,049 euroa kappaletta kohden. Kyseessä on siis äärimmäisen halpa liittymä puheluiden ja viestien lähettäjälle. Data maksaa 4,9 senttiä megatavua kohden.

Datansiirto ulkomailla

Kesällä 2017 astui voimaan EU:n uusi lainsäädäntö koskien roaming-maksuja. Tämän myötä ylisuuret roaming-hinnat ovat poistuneet EU- ja ETA-alueella. Kaikkien operaattorien pitää tarjota kohtuuhintaista dataa tällä alueella ulkomaille matkustaville.

Telia ja sen edeltäjä Sonera ovat perinteisesti ansioituneet ulkomaandatan tarjoajina. Telian liittymät toimivat Pohjolassa ja Baltiassa pääosin samalla tapaa kuin kotimaassa. Lisäksi useimmissa liittymissä on runsaasti (jopa 15 Gt) normaalihintaista dataa EU/ETA-alueella.

Netin käyttö EU- ja ETA-alueen ulkopuolella on yleensä erittäin kallista.

Poikkeuksena tähän sääntöön toimii Venäjä. On joitakin liittymäratkaisuja, joiden avulla itään usein matkustavat pystyvät käyttämään liittymäänsä järkevästi niin Suomessa kuin Venäjälläkin. Tällainen ratkaisu löytyy esimerkiksi DNA:lta.

Vertailun tiedot tarjoaa Puhelinliittymat.fi.
Liittymäntarjoajien sivuilta löytyvät tarkat tiedot ulkomaan hinnoista:

Tarjoukset