Matkapuhelinliittymiä kaupittelevat puhelinmyyjät ja ostariständien helppoheikit voivat saada hermot kireälle. Kaikilla myyjillä on muka tarjolla se paras ja halvin vaihtoehto. Kuluttajan ei kannata kuitenkaan tarttua ensimmäisen myyntimiehen kaunopuheiseen tarjoukseen vaan vertailla liittymien hintoja omin voimin. Meiltä saat puolueetonta apua ja löydät helposti edullisimmat liittymät. Jatka lukemista.

Miten löydän helposti edullisimman liittymän?

Usein edullisin liittymä löytyy liittymää vaihtamalla. Liittymäntarjoajat kampanjoivat jatkuvasti uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi ja tarjoavat siksi uusille asiakkaille erittäin edullisia määräaikaisia tarjouksia.

Muista, että asiakas usein sidotaan tiettyyn liittymään määrätyksi karenssiajaksi, esimerkiksi yhdeksi vuodeksi. Tuona aikana hän ei voi vaihtaa liittymäntarjoajaa vaihtamatta samalla puhelinnumeroaan. Kannattaa siis tarkistaa liittymää vaihtaessa kuinka kauan tarjoushinta kestää ja kuinka pitkä on karenssi. Näin voit varmistua, ettei sinua huijata sitoutumaan ylihintaiseen liittymään.

Myös oma liittymäntarjoajasi voi lupautua vaihtamaan liittymäsi tarjoushintaiseen, jos uhkaat vaihtaa puhelinyhtiötä.

Ostaessasi uutta puhelinta voit saada kytkynä erittäin edullisen liittymän. Jälleen tässä tapauksessa lue huolellisesti pieni präntti ja varmistu, ettei sinua koukuteta sopimuspykälillä sitoutumaan ylihintaiseen liittymään alun tarjousjakson jälkeen.

Nyrkkisääntö on, että selvitä ensin vanhojen puhelinlaskujen avulla, kuinka paljon todellisuudessa käytät puhelinta soittelemiseen, viesteilyyn ja surffaamiseen. Vastaa tämän jälkeen pystyt valitsemaan täydellisesti sinulle sopivan liittymätyypin.

Katso parhaat tarjoukset Puhelinliittymat.fi sivustolta

Puhelinliittymat.fi tarjoaa puhelinliittymien vertailua myös ruotsissa.

Puhelinliittymävertailu

Valitse puhelin

Mitä etsit?

Käyttöarvio

Puheaika min/kk
Tekstiviestit kpl/kk
Datan määrä Gt/kk
Verkko

Parhaat liittymätarjoukset

Katso parhaat liittymätarjoukset täältä.

Saunalahden edullisin matkapuhelinliittymä

Saunalahti tunnetaan edullisista liittymistään. Sen halvin liittymätyyppi on perus Saunalahti Tarkka 2G, jota veloitetaan käytön mukaan. Mukaan liitetty 2G-netti nostaa normaalin kuukausihinnan 4,90 euroon. Puhelut maksavat 0,069 euroa minuutilta ja tekstiviestit vastaavasti 0,069 euroa kappaleelta.

Vertailun vuoksi kovempi Saunalahden paketti Huoleton 4G maksaa 29,90 euroa kuukaudessa. Se sisältää rajattomasti normaalihintaisia kotimaan puheluita ja tekstiviestejä sekä 50 megan 4G-mobiililaajakaistan.

Katso Saunalahden parhaat tarjoukset

DNA:n edullisin liittymä

DNA:n halvin liittymä on DNA Mini, joka maksaa 90 senttiä kuukaudessa. Tällä rahalla saa käyttöönsä edulliset 0,07 €/minuutti puhelut, ja saman hintaiset tekstiviestit. Nettiä tähän liittymään ei sisälly.

DNA:lla on myös laaja valikoima prepaid-liittymiä. DNA Smart Prepaid on yksi hyvä vaihtoehto runsaasti surffaavalle puhelimen käyttäjälle. Sen perustasolla käyttäjä maksaa joka vuorokausi 0,69 senttiä. Tällä summalla saa soittaa rajattomasti kotimaan puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Kuukausittainen datakatto on 3 gigatavua.

Muista myös Globetel

Globetel on suuntautunut etenkin halpojen ulkomaanpuheluiden tarjoamiseen. Globetel Kuu on kuukausimaksuton liittymätyyppi, jossa jokaisesta puhutusta minuutista ja lähetetystä tekstiviestistä maksetaan erikseen. Kotimaan puhelut maksavat 0,099 euroa minuutilta ja tekstiviestit 0,089 euroa kappaletta kohden. Kuukausimaksuttomuus on houkutteleva vaihtoehto henkilölle, joka käyttää puhelinta vain satunnaisiin soittoihin tai viesteihin, ei päivittäisesti.

Datansiirto ulkomailla

Huomaa, että Sonera Sopivan käyttäjät voivat roamata eli käyttää datasiirtoa, puheminuutteja ja tekstiviestejä surutta Virossa, Latviassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa  ja Liettuassa samalla hinnalla kuin Suomessa.

Muuten netin käyttö Suomen ulkopuolella on todella kallista sillä kiinteät hinnat eivät ole voimassa ja joudut maksamaan netin käytöstä sen mukaan, miten monta kilotavua lataat.

Vaikka EU:ssa hinta on ollut kohtuullinen 0,45 euroa/mt tulee yhden nettisivun avaamisen hinnaksi useita euroja. Tämä hinta ei ole riippunut operaattorista. EU:n ulkopuolella sen sijaan datasiirron hinnat voivat olla huomattavasti korkeampia. EU:n sisällä hintojen voi odottaa laskevan vielä entisestään ja ne ovat tulleet alas jo 91% verrattuna vuoteen 2007. Lähde: Taloussanomat

Vertailun tiedot tarjoaa Puhelinliittymat.fi.
Liittymäntarjoajien sivuilta löytyvät tarkat tiedot ulkomaan hinnoista:

Tarjoukset