Credigo on melko tuore tulokas Suomen lainamarkkinoilla. Sen pikavipit on hinnoiteltu selkeästi. Onko kyseessä kenties paras pikavippi Suomessa? Me selvitimme asian.

Hae helppo tililuotto tästä!Lainaa tilillesi 100–3000 euroa välittömästi. Nimelliskorko 3,25 % / kk. Ei muita kuluja.

Tällainen on Credigon pikavippi

Credigon pikavippi on vakuudeton kertalaina, joka on suuruudeltaan 100 – 2500 euroa. Lainan maksuaika on puolesta vuodesta viiteen vuoteen. Lainan kuukausittainen nimelliskorko on 3,25 – 3,42 % eikä siihen lisätä mitään lisäkuluja, kuten avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja. Lainan todellinen vuosikorko on lainan suuruudesta ja pituudesta hieman riippuen 46,69-49,77 %.

Näin haet Credigon pikavippiä

Credigon lainaa haetaan verkkolomakkeella. Hakeminen ei maksa mitään. Lomakkeessa asiakas ilmoittaa perustietonsa ja sitten tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ilman näitä Credigon vipin hakeminen ei ole mahdollista. Hakemukseen ei tarvita liitteitä, kuten palkkatodistusta tai verotietoja.

Lainan hakeminen onnistuu myös prepaid-liittymillä ja salaisella liittymällä, koska puhelinta ei tarvita tunnistautumiseen.

Laina voidaan myöntää 20-70-vuotiaalle luottokelpoiselle henkilölle.

Credigo vs. Pikavippi.fi vs. Ostosraha.fi

Seuraavassa vertailemme Credigon kertalainaa kahteen Suomen markkinoilla pidempään toimineeseen vippisivustoon. Pikavippi.fi ja Ostosraha.fi ovat luotettavaksi todettuja ja suosittuja lainasivustoja. Niiden tarjonta ja hinnoittelu poikkeavat kuitenkin monilta osin Credigosta.

Nyt selvitämme, pystyykö tuore tulokas Credigo haastaamaan kilpailijansa.

Hinta

 • Credigon pikavippien kuukausittainen nimelliskorko on enintään 3,42 % ja todellinen vuosikorko maksimissaan 49,77 %. Piilokuluja ei ole vaan hinnoittelu on hyvin selkeä.
 • Pikavippi.fi perii kaikista lainoistaan 49,60 % todellista vuosikorkoa. Tämä tekee Pikavippi.fi-lainasta osapuilleen Credigon hintaisen.
 • Ostosraha.fi-luoton todellinen vuosikorko vaihtelee lainasummasta riippuen, mutta esimerkkinä 5000 euron laina kuuden vuoden maksuajalla kerryttää vuosikorkoa 29,50 % tahtia. Usein korkoa tosin peritään enemmän kuin tuon prosenttiluvun verran.

Lainasummat

 • Credigo tarjoaa pienlainaa 100 ja 2500 euron välillä. Maksuaika on 1-5 vuotta.
 • Pikavippi.fi on erikoistunut vain hyvin pieniin vippeihin. Sen lainasummat liikkuvat välillä 100-300 euroa. Maksuaika on kuusi kuukautta.
 • Ostosraha.fi tarjoaa hieman isompia lainoja kuin kumpikaan muu lainapalvelu. Sen luottojen suuruus on 400-5000 euroa. Maksuaika on 1-6 vuotta.

Hakemisen helppous

 • Credigon lainaa on erittäin helppo hakea. Hakemiseen ei tarvita liitteitä, vaan niin kauan kuin nettiyhteys ja verkkopankkitunnuket (tai mobiilivarmenne) pelittävät, lainan haku onnistuu muutamalla klikkauksella. 20-70 vuoden ikähaarukka on sekin melko suopea. Monet netin lainapalvelut ovat asettaneet korkeamman alaikärajan.
 • Pikavippi.fi on myös helppo lainapalvelu. Erityisiä liitteitä ei hakemiseen tarvita, vaan kaikki hoituu netin välityksellä ja verkkopankkitunnuksilla. 18 vuoden alaikäraja on poikkeuksellisen matala.
 • Ostosraha on kokoisekseen lainaksi poikkeuksellisen nopea – käytännössä yhtä näppärä kuin vertailtavat kilpailijansakin. Rahat voi saada tilille alle vartissa. Lainoja myönnetään 20-75-vuotiaille.

Maine

 • Credigo on osa jo vuodesta 2006 toiminutta ruotsalaista rahoitusalan yritystä nimeltä Northmill AB. Suomessa se toimii nimellä Northmill Oy. Credigon tunnettu ja luotettava toimija, tosin Suomessa se ei ole ehtinyt kerryttää vielä pitkää historiaa.
 • Pikavippi.fi on kotimaisen OPR-Vakuus Oy:n omistama lainapalvelu. OPR-Vakuus on tarjonnut suomalaisille vippejä ja tililuottoja jo vuosien ajan. Se ei ole koskaan joutunut suurempiin selkkauksiin kuluttajaviranomaisen kanssa – toisin kuin monet kilpailijansa.
 • Myös Ostosraha on osa OPR-Vakuus Oy:ta.

Kokonaisarvosana

Seuraavaan taulukkoon on koottu vertailumme tulokset. Pystyykö Credigo päihittämään kilpailijansa?

Vertailun tulosCredigoPikavippi.fiOstosraha.fi
Hinta*******
Lainasummat*********
Helppous***********
Maine*********
Arvosana3,02,53,5

Credigo pärjäsi vertailussa Pikavippi.fi-palvelua paremmin lähinnä sen vuoksi, että sen lainatarjonta on laajempaa kuin kilpailijallaan. Samasta syystä se jää Ostosrahasta jälkeen. Ostosraha on myös parhaimmillaan selkeästi edullisempaa kuin Credigo tai Pikavippi.fi. Suosittelemme näistä vaihtoehdoista siis ensimmäisen Ostosrahaa ja vasta sitten Credigoa.

Hae Ostosraha.fi lainaVakuudetonta lainaa tilillesi 400–10000 euroa
Hae helppo tililuotto tästä!Lainaa tilillesi 100–3000 euroa välittömästi. Nimelliskorko 3,25 % / kk. Ei muita kuluja.

Ilmaista pikalainaa löytyy Vivus.fi- ja Ferratum.fi-palveluista

Yllä olevien vaihtoehtojen lisäksi suomalaisille on tarjolla myös ilmaisia pikavippejä. Kaksi lainayritystä käyttää ilmaista lainaa sisäänheittotuotteena. Näiden vippien kohdalla kyse on oikeasti ilmaisista lainatuotteista, kunhan luoton maksaa takaisin ajallaan.

Ferratum Koroton on 50-300 euron suuruinen kertalaina. Maksuaika on 7-30 vuorokautta riippuen lainan suuruudesta. Ferratum ei peri lainastaan mitään korkokuluja vaan takaisin tulee maksaa ainoastaan se summa, jonka Ferratumilta nostikin. Ilmaisen vipin nostaminen ei sido kuluttajaa millään lailla tulevaan asiakkuuteen.

Vivus tarjoaa hyvin samanlaista ensilainaa. Sen suuruus on 10-400 euroa ja maksuaika Ferratumin tavoin 7-30 vuorokautta. Jos lainan maksaa takaisin eräpäivään mennessä, siitä ei koidu mitään kuluja.

Ilmaisia lainoja voi saada myös tililuottoyrityksiltä. Esimerkiksi Limiitti.fi ja Suomilimiitti.fi tarjoavat ensimmäisen noston luottotileiltään aina ilman nostoprovisiota. Tällöin laina tulee aidosti ilmaiseksi, jos luoton maksaa ennen ensimmäistä luottotilin lyhennyspäivää eli käytännössä noin kuukaudessa. Limiitti.fi tarjoaa ilmaiseksi 500 euron noston, kun taas Suomilimiitillä ilmaisen noston yläraja on jopa 1000 euroa. Jälleen kerran on tärkeää muistaa maksaa laina takaisin nopeasti, sillä muuten alkaa juosta kuukausittainen nimelliskorko, joka netin tililuottojen tapauksessa on sangen korkea.

1. Credit24

Nostoprovisio 6,95 %
Kuukausikorko 0 %

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Tililuoton ominaisuudet määräytyvät asiakkuustason perusteella (100€-3000€ luottoa, 6,95 % nostoprovisio)Maksumuistutuksesta peritään viiden euron maksu. Lyhennysvapaan kuukauden voi hankkia 20 euron lisämaksulla. Lue lisää!

Credit24 on halvin tällä hetkellä suomalaisille kuluttajille tarjolla oleva tililuotto. Luonnollisesti pankkien käyttölainat voittavat Credit24:n kirkkaasti, mutta muihin kilpailijoihin verrattuna MCB Finance Oy:n omistama Credit24 on hyvä vaihtoehto. Credit24 tarjoaa tililuottoa seuraavin reunaehdoin:

 • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias.
 • Tililuoton ominaisuudet määräytyvät asiakkuustason perusteella. Tasoja on kuusi, joista matalin on Small. Siinä luottoraja on vain 250 euroa. Maksuprovisio kaikilla tasoilla on enintään 6,95 %. Kuukausimaksuja tai avausmaksuja ei peritä. Kyseessä on edullinen tililuotto.
 • Maksumuistutuksesta peritään viiden euron maksu.
 • Lyhennysvapaan kuukauden voi hankkia 20 euron lisämaksulla.
Hae Credit24 tililuotto tästä!Netin edullisin tililuotto.

2. Ferratum

Nostoprovisio 12,5 %
Kuukausikorko 8,5%

Luottolimiitti on 2000 euroa ja nostoprovisio on 12,5 %. Avoimelle velalle lasketaan 8,5 % kuukausittainen korko.

Kuukausittaisten maksuerien suuruus on 150 euroa tai 12,5 % lainasaldosta. Muista, että tililuottojensa lisäksi Ferratum tunnetaan ilmaisesta Koroton-pikavipistään, jota tarjotaan uusille asiakkaille. Lue lisää!

Ferratum on luotettava ja kohtuuhintainen lainantarjoaja. Ferratum Joustava-tililuotoilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Luottolimiitti on 2000 euroa.
 • Nostoprovisio on 12,5 %.
 • Avoimelle velalle lasketaan 8,5 % kuukausittainen korko.
 • Kuukausittaisten maksuerien suuruus on 150 euroa tai 12,5 % lainasaldosta.

Muista, että tililuottojensa lisäksi Ferratum tunnetaan ilmaisesta Koroton-pikavipistään, jota tarjotaan uusille asiakkaille.

Hae Ferratum tililuotto tästä!Netin helpoin tililuotto.

3. Laina.fi

Nostoprovisio 12,5 %
Kuukausikorko 0 %

Tilin luottolimiitti on 2000 euroa. Nostoprovisio 12,5 %. Laina maksetaan aina takaisin 200 euron tasaerissä.

Lainan saannin edellytyksenä on, että olet 20-75 vuotias, sinulla ei ole maksuhäiriöitä ja sinulla on säännölliset tulot. Lue lisää!

Laina.fi on kansainvälisen DFC Nordicin omistama tililuottopalvelu.

 • Tilin luottolimiitti on 2100 euroa.
 • Nostoprovisiota peritään 12,5 %.
 • Laina maksetaan aina takaisin 200 euron tasaerissä.

4. Everyday

Nostoprovisio 15 %
Kuukausikorko 5%

Everday on maksimissaan 2000 euron luottotili, joka voidaan avata yli 18-vuotiaalle suomalaiselle, jolla on säännölliset tulot.

Everyday on Credit24-tililuottoa kalliimpi mutta se on helppo saada ja nopea hakea. Lue lisää!

Everyday on netistä haettavien tililuottojen konkari. Se on tarjonnut joustavaa lainaa jo vuosien ajan. Hinnoissa Everyday on kuitenkin jäänyt hieman kilpailijoidensa jalkoihin.

 • Everydayn luottoraja on 2000 euroa.
 • Nostoprovisio on peräti 15 %.
 • Jos Everyday-luottotiliin haluaa käteisnosto-omainaisuuden, hakijan tulee olla 21-75 -vuotias Suomen kansalainen, joka asuu pysyvästi Suomessa.
 • Ilman käteisnostoja Everydayn alaikäraja on 18 vuotta.

5. Luottoraha

Luottoraha on helsinkiläisen C Finance Oy:n tililuottopalvelu. Tällaista on heidän lainansa:

 • Luottoraja on 2000 euroa.
 • Nostoista peritään 15 % provisio.
 • Pienin mahdollinen kertanosto on 50 euroa.
 • Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja hänellä tulee olla suomalainen henkilötunnus.
Hae helppo tililuotto tästä!Lainaa tilillesi 100–3000 euroa välittömästi. Nimelliskorko 3,25 % / kk. Ei muita kuluja.

Lähteet ja aineisto

 • https://credit24.com/fi/palveluhinnasto/
 • https://www.euroloan.fi/Info/Hinnasto
 • http://www.nordea.fi/henkil%C3%B6asiakkaat/p%C3%A4ivitt%C3%A4iset+raha-asiat/kortit/nordea+credit/700964.html
 • http://fi.wikipedia.org/wiki/Todellinen_vuosikorko
Kategoriat
AsuntolainatLainojen kilpailutusLuotonantajatLuottokortitPienet luotot ja pikavipitPuhelinliittymätSuuret kulutusluototVertaislainatYrittäminenYrityslainat
Lupauksemme

Me olemme puolueeton vertailusivusto, jonka kautta voit hakea kulutusluottoa tai yrityslainaa yli 30 yhteistyökumppaniltamme. Löydät siis taatusti nopeimman ja edullisimman lainan.

Yhteystiedot

Summarum Media Oy
Säästöpankinranta 10 D
00530 HELSINKI

info@summarum.fi