Etusivu » Pikavippi ja pikalaina

Pikavippi ja pikalaina

Et ole ainoa, joka tarvitsee lainaa nopeasti. Pikavipit säilyttävät suosionsa suomalaisten kuluttajien parissa. Moni ei tiedäkään, että nopeiden lainojen markkinoilla on monenlaisia tarjokkaita – kyse ei ole vain epäilyttävistä pikavipeitä. Keräsimme tähän kiinnostavimmat vaihtoehdot. Katso tästä, miten löydät parhaat pikalainat netistä.

Hae pikalainaa netistä

Ilmainen ensilaina ilman korkoja tai kulujaHae nopeasti, helposti ja turvallisesti suoraan netistä.

Saat heti parhaan lainatarjouksen juuri sinulle. Lainaa rahaa helposti. Yksi hakemus helppo verkkohakemus ja rahat tilille vielä tänään.

 • Vertaa helposti eri tuotteita
 • Hae lainaa joka sopii parhaiten juuri sinulle
 • Säästä satoja euroja lainan kuluissa
 • Palvelun käyttäminen ei maksa mitään etkä sitoudu mihinkään.
Ladataan lainavertailua, odota hetki..

HUOM!

Tältä sivulta löytyvät tiedot ovat 1.9.2019 voimaan astuneen korkokattolain myötä osittain vanhentuneita. Suosittelemme tarkastamaan reaaliaikaiset, henkilökohtaiset lainatarjoukset yhteistyökumppanimme Creditumin kilpailutuslomakkeesta.

Miten pikalainat toimivat?

Pikalaina on lainatyyppi, jota voi hakea nopeasti tarpeen mukaan ilman pitkiä selvittelyjä. Vuoden 2013 kuluttajasuojalaki asetti kuluttajaluotoille korkokaton, joka tarkoittaa, että alle 2000 euron lainasta ei saa periä todellisena vuosikorkona enempää kuin 50 % + korkolain mukainen viitekorko 0,0 %. Tämän vuoksi ylihintaiset pikavipit muuttivat muotoaan. Nykyään eri pikalainasivustoilla on omat kullakin omat keinonsa kiertää tätä lainsäädäntöä.

Osa sivustoista ei anna lainaa aivan huippunopeasti, vaan selvittelee ensin hieman hakijan maksukykyä. Hakuprosessi ei näissäkään tapauksissa ole yhtä raskas ja perusteellinen kuin pankkilainojen kohdalla, mutta ei myöskään luonnistu minuuteissa kuten ennen.

Yhä nykyään osa pikalainaa netissä tarjoavista sivustoista huijaa asiakkaitaan. Kuluja peitellään. Katso alta, mikä lainatyyppi kannattaa ja mistä tulee pysyä kaukana.

Ilmainen ensilaina ilman korkoja tai kulujaHae nopeasti, helposti ja turvallisesti suoraan netistä.

Tunne oikeutesi kuluttajana

Kulutusluottojen todelliset vuosikorot liikkuvat tavallisesti 5–50 %:n välillä. Todellinen vuosikorko koostuu noin 10-30 % nimelliskorosta sekä viitekorosta, joka on tämänhetkisessä taloustilanteessa usein nollassa prosentissa, sekä muista kustannuksista, kuten tilinhoito- ja avausmaksuista. Kannattaa kiinnittää huomiota kaikkiin kuluihin, kuukausimaksuun ja ennen kaikkea todelliseen vuosikorkoon, sillä todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan vertailukelpoisesti. Siinä otetaan huomioon kaikki lainan kustannukset ja korko.

Jos laina jää alle 2000 euroon, todellinen vuosikorko ei saa ylittää viitekorkoa + 50 prosenttiyksikköä. Voimassaolevan viitekoron voit tarkistaa Suomen pankin verkkosivuilla. Käytännössä kuitenkaan alle 2000 euron luoton todellinen vuosikorko ei saa ylittää noin 50 prosenttia.  Viitekorko vahvistetaan kaksi kertaa vuodessa.

Pikavippiä myöntävien yritysten tulee rekisteröityä luotonantajarekisteriin. Rekisteröinti vaatii, että yritys toimii laillisesti ja kunnioittaa kuluttajanoikeuksia. Luoton tarjoaminen ilman rekisteröitymistä on rikos. Turun hovioikeus määräsi helmikuussa 2014, että laittomasti toimivien pikalainayritysten tarjoamiin lainoihin sovelletaan puuttumattomuusperiaatetta. Mikäli luotonantaja rikkoo tarkoituksellisesti lakia myöntämällä lainaa ilman rekisteröintiä tai niin, että rekisteröintihakemus on hylätty, ei luottoyritys voi periä saataviaan oikeusteitse.

Tekstiviesteillä rahastaminen on kielletty

Lainaa haettaessa luottoyritys ei voi veloittaa mistään viesteistä, jotka liittyvät luoton markkinointiin tai louttosuhteen sopimiseen. Lainaa ei voi myöskään hakea pelkällä tekstiviestillä, vaan jossakin vaiheessa prosessia tarvitaan käytännössä tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla.

Onko tililuotto hyvä keino ottaa pikalainaa netistä?

Tililuotto on hyvä keino hakea pikalainaa netistä. Ensimmäisellä kertaa lainaa haettaessa hakija joutuu osoittamaan maksukykyisyytensä, joten ihan alkuun kyse ei ole nopeasta lainasta. Mutta kunhan lainatili on perustettu, siltä pystyy tekemään nostoja vapaasti oman tarpeen mukaan. Nostojen hinnat ovat huomattavasti matalampia kuin vanhoissa pikavipeissä, etenkin jos summa maksetaan takaisin kuukauden sisällä, jolloin kuukausikorko ei ala vielä juoksemaan.

Tililuoton kulut koostuvat nostoprovisiosta ja kuukausikorosta. Tämän lisäksi tililuotosta saatetaan periä avausmaksu sekä kuukausittainen lainanhoitomaksu. Tutustu lainan hinnastoon etukäteen.

Tililuotoista tällä hetkellä edullisin lienee Credit24, joka perii ainoastaan 6,95 % nostoprovisiota.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että käytännössä tililuotot ylittävät 50 % korkokaton erittäin usein. Tämä onnistuu siten, että luottosopimus tehdään yli 2000 euron summasta. Jos asiakas nostaa pienen summan ja maksaa sen takaisin nopeasti, nousee vuosikorko korkeiden kulujen takia usein jopa 100 prosentin tuntumaan. Katso lisätietoja täältä.

Paras pikalaina

Kaikkein parhaita pikalainoja netistä ovat tällä hetkellä täysin ilmaiset ensilainat, joita Ferratum ja Vivus tarjoavat asiakkailleen. Jos et ole aiemmin hakenut lainaa näiltä yhtiöiltä, kannattaa hyödyntää tarjoukset. Näistä lainoista ei peritä lainkaan lisäkuluja, kunhan lainasumma vain maksetaan takaisin ajallaan.

Jos nämä vaihtoehdot on käytetty, tililuotto on paras keino saada nopeaa lainaa – kunhan lainatili kerran on avattu. Monet tililuotot myös tarjoavat ensimmäisen noston ilmaiseksi, kunhan se maksetaan takaisin kuukauden sisällä.

Muista myös kulutusluotot

Nopeiden pikalainojen lisäksi netissä tarjotaan vähän hitaampia kulutusluottoja. Vertailutaulukkoon näistä on lisätty erittäin kilpailukykyinen Halino. Näiden luottojen hakeminen ei ole kuitenkaan aivan yhtä nopeaa kuin pikavippien, sillä lainayhtiöt tarkistavat hakijan tulotason ja maksukyvyn.

Halino on myös luotettava toimija. Sen kulut ovat äärimmäisen selkeät ja yksinkertaiset. Vaikka tietyt tililuotot ovat ehkä halvempia nopeasti takaisin maksettuna, pidemmän päälle tilien käyttäminen kerryttää todella korkeat sivukustannukset.

Ilmainen ensilaina ilman korkoja tai kulujaHae nopeasti, helposti ja turvallisesti suoraan netistä.

Lue tästä katsaus pikavippien tilaan Suomessa vuonna 2018. Artikkelin lopussa kerrotaan, miten tunnistaa luotettava nettilaina.

Nettilainojen huono maine on oikeutettu

Koko 2000-luvun ajan nettilainat ovat yleistyneet jatkuvasti, ja niiden maine on kärsinyt kovia kolahduksia. Markkinoilla on pyörinyt toinen toisensa jälkeen epäluotettavia ja jopa laittomasti toimivia lainayrityksiä. Pikavippiä pidetään epätoivoisen ihmisen ratkaisuna.

Maine on perusteltu. Pikavipit ja muut netin vakuudettomat kulutusluotot aiheuttavat kuluttajassa vauhtisokeutta. Liian helposti ja liian nopeasti irtoava laina on johtanut tuhansien suomalaisten ylivelkaantumiseen.

Vanhoissa pankkilainoissa kuluttajalla oli aina aikaa harkita ja muuttaa mieltään. Vaikka myös pikavipeissä on 14 vuorokauden peruutusjakso, harva lainarahat saatuaan enää haluaa palauttaa niitä.

Pikavipit ovat huonossa maineessa ja hyvästä syystä. Ne aiheuttavat paljon ongelmia suomalaisille kuluttajille. Mutta voiko jotenkin löytää luotettavaa vippiä? Onko nettilainoista mihinkään? Jatka lukemista.

Takuu-Säätiön velkaneuvonta ruuhkautuu vippien takia

Takuu-Säätiö tarjoaa suomalaisille ilmaista velkaneuvontaa sekä takauksia jopa 34 000 euron järjestelylainoille, jotka auttavat velallista muuntamaan monta kallista lainaa yhdeksi halvemmaksi.

Takuu-Säätiö ilmoitti kuitenkin tänä syksynä, että sen velkaneuvonta on pahasti ruuhkautunut. Neuvontaan on kuukausien jonot.

Säätiön mukaan ylivelkaantuminen karkaa käsistä yleensä kulutusluottojen kautta, vaikka asuntolainat muodostavatkin suuremman osuuden suomalaisten velkapääomasta. Vakuudettomia kulutusluottoja on nyt yli 50 prosenttia enemmän kuin viisi vuotta sitten.

Vuoden 2013 korkokatto ei tehonnut – uusi laki on tulossa

Vuonna 2013 voimaan astui alle 2000 euron suuruisten lainojen korkokatto. Korkokattolailla yritettiin suitsia pikavippejä. Tämä onnistui vain osittain. Markkinoilta katosivat pienimmät kertalainat, mutta tilalle tuli runsain mitoin isompia, kalliita tililuottoja.

Nyt korkokattoa ollaan laajentamassa myös 2000 euron suuruisiin ja sitä isompiin kulutusluottoihin. Tämän lainsäädännön vaikutukset heijastuvat paitsi nettiyrityksiin myös perinteisiin pankkeihin. Lakimuutos on ollut kesän aikana lausuntokierroksella ja sen odotetaan etenevän kohtuullisen kitkattomasti kohti täytäntöönpanoa.

Yksi keino ei kuitenkaan auta hillitsemään velkaantumista, vaan tilanteen korjaamiseksi tarvitaan vahvaa yhteistyötä viranomaisten ja rahoitusalan toimijoiden välillä. Lainayritysten pitää omalta osaltaan kantaa vastuu kuluttajien velkaantumisesta.

Suomeen perustetaan vihdoin positiivinen luottorekisteri?

Eräs kiinnostava ehdotus velkojen suitsimiseksi on ns. positiivinen luottorekisteri. Monet lainayritykset ovat ajaneet sellaisen toteuttamista jo pitkään. Monessa muussa Euroopan maassa positiivinen luottorekisteri onkin jo käytössä.

Myös oikeusministeriön äskettäin teettämässä selvityksessä ehdotetaan, että Suomeen perustettaisiin positiivinen luottorekisteri jo vuonna 2019. Rekisterin perustaminen maksaisi 20 miljoonaa euroa. Rekisteri kerää kannatusta laajasti yli puoluerajojen.

Positiivisesta luottorekisteristä lainayritykset pystyisivät helposti näkemään, kuinka velkaantunut lainan hakija on ja paljonko hänellä on tuloja. Näin yritykset voisivat helpommin keskeyttää ylivelkaantumisen kierteen. Nykyinen luottotietorekisteri kertoo vain maksuhäiriömerkinnöistä eli tilanteista, joissa velallinen on ajautunut jo syvälle umpikujaan.

Lista vippiyrityksistä, jotka ovat joutuneet ongelmiin

Seuraavassa listassa on poimintoja pikavippejä tarjoavista yrityksistä, jotka ovat 2010-luvulla joutuneet viranomaisten kynsiin, mutta kauppaavat yhä lainoja.

Huomaa, että kaikki mainituista yrityksistä toimii suurimmaksi osaksi lakia noudattaen. Etenkin mainonnassa esiintyy kuitenkin välillä ongelmia, ja kuluttajan kannattaa siksi olla tarkkana sen suhteen, millaista lainatuotetta yritys oikeastaan tarjoaa.

 • OPR-Vakuus Oy / OPR-Finance (lainatuotteita mm. Ostosraha ja Everyday). Kuluttaja-asiamies asetti OPR-Vakuuden markkinointikieltoon johtuen lainan kulujen epäselvästä ilmoittamisesta. OPR-Vakuus myöhemmin myös rikkoi markkinointikieltoa.
 • IPF Digital Finland Oy (lainatuotteita mm. Credit24 Joustolimiitti). Markkinaoikeus kielsi IPF Digitalia piilottelemasta tililuottojensa nostopalkkion suuruutta ja määräsi yrityksen noudattamaan tiukemmin vuoden 2013 korkokattolakia. Hintojen piilottelun ansiosta Credit24-tililuotto oli näyttänyt lainavertailuissa halvemmalta kuin mitä se todellisuudessa on.
 • 4finance Oy (lainatuotteita mm. Vivus.fi, Vivusjousto). Kuluttaja-asiamies on puuttunut monella tavalla 4financen toimintaan. Yritys ei ollut toimittanut velallisille lain vaatimia tietoja ennen luottosopimuksen allekirjoittamista eikä paljastanut lainan kustannuksia selkeästi vuosikorkona.
 • J.W.-Yhtiöt Oy (lainatuotteita mm. Ekstraluotto, Suomilimiitti, Reissuluotto). Markkinaoikeus puuttui yrityksen tapaan ilmoittaa Reissuluoton kadunvarsimainoksissa vain osittaiset tiedot luoton hinnasta ja ehdoista.
 • Ferratum Finland Oy (erilaisia lainoja tuotemerkin Ferratum alla). Myöskään Ferratum ei ole aina ilmoittanut ulkomainonnassaan kyllin selvästi lainatuotteidensa hintoja ja ehtoja.
 • DFC Nordic Oy (lainatuotteita mm. Risicum, Laina.fi). DFC Nordic tarjosi netin kautta korkeakorkoista luottokorttia, jonka sopimusehdoissa rajoitettiin luotonantajan vastuuta lainvastaisesti.
 • Suomen Rahoitusyhtiö Oy (lainatuotteita ). Kuluttaja-asiamies on puuttunut myös tämän yrityksen toimintaan usealla tavalla. Suomen Rahoitusyhtiö ei esimerkiksi ole aina noudattanut lakisääteistä korkokattoa ja on perinyt liiallisia maksuja monessakin käänteessä. Huom! Suomen Rahoitusyhtiö ei ainakaan tällä hetkellä myönnä enää lainoja.

Ovatko nettilainojen kilpailutuspalvelut luotettavia?

Nettilainojen kilpailutuspalveluita on nykyään lukuisia, mm. Etua.fi, Freedom Rahoitus, Lantti.fi ja Lendo. Ne toimivat kaikki samalla periaatteella. Kuluttaja lähettää lainahakemuksen kilpailutussivuston kautta, ja sivusto etsii kuluttajalle sopivimmat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltaan.

Palvelut ovat ilmaisia eivätkä ne sido hakijaa lainayritysten asiakkuuteen.

Sinällään nettilainojen kilpailutuspalvelut ovat turvallisia käyttää ja joissakin tapauksissa voivat olla jopa hyödyllisiä. Niiden kanssa kannattaa kuitenkin muistaa pari seikkaa:

 • Monet kilpailutuspalvelut väittävät harhaanjohtavasti sisällyttävänsä kilpailutukseen mukaan pankkeja. Todellisuudessa Suomessa toimivat varsinaiset pankit eivät ole osa näiden palveluiden tarjoamaa kilpailutusta. Ja koska pankkilainat ovat halvempia kuin netin vakuudettomat kulutusluotot, palveluiden kautta ei saa missään tapauksessa markkinoiden halvimpia lainatarjouksia.
 • Kilpailutuspalvelut keräävät hakijoiden yhteystietoja jälleenmarkkinointia varten.

Miten löytyy luotettavaa lainaa netistä? 4 tärkeintä vinkkiä

Seuraavien vinkkien avulla pääset alkuun etsiessäsi luotettavaa lainaa netistä:

 1. Ilmoittaako lainayritys selkeästi lainan kaikki kulut. Halvin laina löytyy useimmissa tapauksissa todellista vuosikorkoa vertailemalla. Huomioi avausmaksu, kuukausimaksut ja korko.
 2. Onko lainatarjous liian hyvä ollakseen totta? Silloin se on todennäköisesti huijaus.
 3. Myös monet pankit tarjoavat nykyään helppoa netin kautta haettavaa kulutusluottoa. Pankkilainat ovat käytännössä aina halvempia kuin nettirahoittajien tarjoamat luotot. Jos pystyt hakemaan luottoa pankilta, turvaudu siihen mieluummin kuin netin pikavippeihin.
 4. Kilpailuta lainat. Netissä toimivat kilpailutuspalvelut voivat tarjota tähän jonkinlaista apua, mutta parhaisiin tuloksiin pääsee, kun pyytää tarjouksia itse. Muista huomioida myös pankit.

Tutustu luotettavaan lainavertailuumme: Halvin laina syksyllä 2018.
Mukana myös pankit, kuten Danske Bank ja Helsingin OP.

Lue lisää:
Summarumin artikkeli tulevista pikavippien rajoituksista
Helsingin Sanomien artikkeli pikavippien ongelmista

 

Tyypillisten kulutusluottojen ja pikalainojen hintaesimerkkejä

1. Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49 € avausmaksu. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %.

2. Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 500 € ja takaisinmaksuajan 1 vuosi on kuukausierä 51.5 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 617,97 €. Todellinen vuosikorko 48.78% .

Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 12 kk ja 15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 50.000 €.

Yhteystiedot

Palvelun tarjoaa Summarum Media Oy, 2823017-4. Summarum Media Oy ei itse myönnä lainaa vaan vertaa ja välittää luottoja.

Summarum Media Oy
Säästöpankinranta 10
00530 Helsinki

asiakaspalvelu@s-raha.fi

Sopimusehdot ja rekisteriseloste

Hae lainaa – lainatarjous heti sähköpostiisi

Tällä tavalla löydät varmasti edullisimman lainan, sillä etsimme edullisimman luoton laajasta tietokannastamme. Mikä parasta, näytämme sinulle parhaan tarjouksen tulosi ja ikäsi huomioon ottaen. Kun haet tarjouksen tästä palvelusta, voit olla varma, että saat edullisimman lainan ja voit säästää satoja euroja.

Jos tarvitset lisätietoja eri lainatyypeistä tai haluat nähdä hintavertailussa käytetyn aineiston, selaa Lainat-sivun loppuun, josta löydät kattavan artikkelin kaikista eri lainatyypeistä.

Meiltä löydät sekä alle 2000 euron heti tilille maksettavaa pikalainaa, että isompaa edullista vakuudellista luottoa. Täytä vertailulomake, niin näet heti parhaan lainatarjouksen juuri sinulle. Jos toimit nopeasti, voit saada rahat tilille jo tänään.

Huomaa, että lainojen hakeminen S-Raha-palvelussa ei sido sinua mihinkään. Voit tutustua rauhassa saamiisi tarjouksiin ja päättää, hyväksytkö ne.