Halvimman asuntolainan löytäminen ei ole ihan helppoa. Ei kannata turvautua vain yhteen keinoon, vaan hyödyntää hintahaarukoinnissa useita menetelmiä. Lue tästä vinkkejä halvan asuntolainan löytämiseksi.

Hae asuntolainaa!

Etua Asuntolaina

Etua on ilmainen asuntolainojen kilpailuttaja. Tutustu palveluun.
Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Halvan asuntolainan löytämiseksi kaiken a ja o on hyvä kilpailuttaminen. Kilpailuttaminen edellyttää sitä, että sinulla on käytössäsi kaikki oleelliset asiakirjat, jotka kuvaavat taloustilannettasi. Sinun pitää pystyä näyttämään tulotasosi, omaisuutesi ja avoimena olevat lainat. Sinulla tulee olla jo alustavassa vaiheessa myös jonkinlainen käsitys siitä, millaisessa hintahaarukassa uusi asuntosi tulee liikkumaan.

Kilpailuttaaksesi asuntolainasi ota yhteyttä ainakin kolmeen eri pankkiin ja pyydä tarjousta. Nykyään alustavan tarjouspyynnön voi usein pyytää sähköisesti, tosin kasvokkain asioiminen on asuntolaina-asioissa yhä viime kädessä tärkeää. Kyse on isoista rahoista, joten hyvän vaikutelman antaminen on arvokasta.

Muista, että isot asuntoluottopankit, kuten Nordea, Danske Bank ja OP eivät ole ainoita hyviä vaihtoehtoja. Itse asiassa pienet pankit saattavat olla erityisen kiinnostuneita kaappaamaan asiakkaita isommiltaan. Kuten alapuolella pian näemme, tällä hetkellä keskimäärin asuntolaina on halvempaa juuri pienissä pankeissa.

Voit myös hakea asuntolainaa kotipaikkakuntasi ulkopuolisista konttoreista. Voit saada pieneltä paikkakunnalta yllättävän tarjouksen, etenkin jos olet niin sanotusti hyvä asiakas (sinulla on paljon rahaa ja vahvat vakuudet).

Kilpailuttaessasi pidä huolta, ettei sinua huijata kätketyillä kuluilla tai turhilla lisäominaisuuksilla. Pyydä tarjous eriteltynä niin, että pystyt tunnistamaan esimerkiksi avausmaksun ja tilinhoitomaksun roolin hinnassa. Korkomarginaali ei kerro koko totuutta vaan sivukulut muodostavat yhä isomman osan koko lainan kuluista. Toisaalta kiinteä korko, korkokatto tai lainaturvavakuutus voidaan tunkea mukaan lainatarjoukseen. Tällöin lainan todellista hintaa voi olla vaikea arvioida. Vältä tällaisia pakettitarjouksia.

Hyödynnä Taloussanomien vertailuja

Suomen Rahatieto laatii Taloussanomille miltei joka kuukausi asuntolainojen hintavertailun. Näiden vertailujen tarkkaileminen voi auttaa haarukoimaan niitä pankkeja, mille kannattaa kulloinkin lähettää tarjouspyyntö kilpailutuksen yhteydessä.

Muista kuitenkin, että vertailu on viime kädessä summittainen. Se ei kerro koko totuutta, sillä jokainen asuntolaina räätälöidään erikseen asiakkaan taloudellisen tilanteen ja mahdollisen kanta-asiakkuuden mukaisesti.

Hae asuntolainaa!

Etua Asuntolaina

Etua on ilmainen asuntolainojen kilpailuttaja. Tutustu palveluun.
Hae asuntolainaa!

Halvin asuntolaina juuri nyt Helsingissä ja Tampereella

Taloussanomien uusimman vertailun mukaan seuraavat pankit ovat halvimpia Helsingissä. Lainan suuruus on 85 000 euroa ja maksuaika 15 vuotta:

  1. Hypo, todellinen vuosikorko 1,09 %
  2. S-Pankki, todellinen vuosikorko 1,12 %
  3. Aktia, todellinen vuosikorko 1,18 %
  4. Ålandsbanken, todellinen vuosikorko 1,29 %
  5. Suupohjan OP, todellinen vuosikorko 1,31 %

Tampereella edullisimmat asuntolainapankit ovat miltei samat kuin Helsingissä:

  1. Hypo, todellinen vuosikorko 1,09 %
  2. S-Pankki, todellinen vuosikorko 1,12 %
  3. Aktia, todellinen vuosikorko 1,18 %
  4. Handelsbanken, todellinen vuosikorko 1,28 %
  5. Ålandsbanken, todellinen vuosikorko 1,29 %

Vertailussa selvisi myös, että asuntolainojen hinnat ovat tällä hetkellä (kesä 2016) pysähtyneet pitkän laskun jälkeen. Ei ole varmuutta, mihin suuntaan hinnat liikkuvat syksyllä. Nordea povaa marginaalien nousevan vähitellen maltillisesti Tanskan ja Ruotsin mallin mukaisesti.