Etusivu » Luottokortit » Prepaid-luottokortit vertailussa

Prepaid-luottokortit vertailussa

Prepaid-luottokortti on uudenlainen maksuväline, joka mahdollistaa korttiostosten suorittamisen ilman normaalin luottokortin tiukkoja vaatimuksia. Katso tämänhetkisten prepaid-luottokorttien vertailu ja löydä omasi.

Kenelle prepaid-luottokortti sopii parhaiten?

Prepaid-luottokortti eroaa normaalista luottokortista siinä, että korttiin ei ole kytketty luottotiliä. Sen sijaan kuluttaja lataa kortille etukäteen tietyn summan rahaa. Kortti toimii kuin oikea luottokortti kaikilla tavoilla. Sillä voi ostaa asioita kaupassa, netissä ja matkoilla. Aivan kaikilla prepaid-korteilla ei voi kuitenkaan suorittaa käteisnostoja, se kannattaa muistaa.

Parhaiten prepaid-luottokortti palvelee seuraavanlaisia ihmisiä:

  1. Henkilö, joka on menettänyt luottotietonsa. Maksuhäiriö voi tehdä mahdottomaksi normaalin luottokortin hankkimisen. Käytännössä kortti on kuitenkin nykyään oikeastaan välttämättömyys. Niinpä prepaid-luottokortti toimii korvaavana vaihtoehtona perinteiselle luottokortille.
  2. Henkilö, joka ei jostakin muusta syystä saa pankilta luottokorttia. Esimerkiksi liian pieni tulotaso tai liian suuri avoimien velkojen taakka voi johtaa siihen, ettei henkilö saa pankilta luottokorttia. Tällöin prepaid-luottokortti mahdollistaa luottokorttiostosten tekemisen ilman velkaa.
  3. Prepaid-luottokortti sopii myös henkilölle, jolla on vaikeuksia hallita rahankäyttöä. Prepaid-kortille voi siirtää haluamansa summan ja loput rahat jäävät omalle pankkitilille. Kun käyttää ainoastaan tätä rajoitettua prepaid-kortille pantua summaa, voi helpottaa oman talouden hallintaa.
  4. Matkustettaessa prepaid-luottokortti rajoittaa rahallisia menetyksiä huijauksen tai varkauden kohdatessa. Kortilta ei voi menettää enempää kuin mitä sinne on ladannut.
  5. Sellainen työntekijä, jonka on avata pankkitiliä, voi ottaa vastaan palkkansa ainakin joidenkin prepaid-luottokorttien tilille. Tämä voi auttaa esimerkiksi osaa turvapaikanhakijoista työllistymisessä.

Huomaa, että prepaid-luottokorttien kulut ovat perinteisiä luottokortteja korkeammat. Niitä ei siis kannata hankkia, jollei oikeasti tarvitse sellaista. Pankkien välittämät Visat ja MasterCardit ovat edullisempia kautta linjan.

FlexCard-prepaid

Eräs tunnetuimmista prepaid-luottokorteista on FlexCard MasterCard. Kortti hyväksytään käytännössä kaikkialla maailmassa, missä MasterCardia voi vain käyttää. Maksupisteitä on noin 33 miljoonaa.

FlexCardille siirretään rahaa joko etukäteen tai ottamalla pienlaina. Pienlainan kanssa tilattuna FlexCard ei luonnollisestikaan ole yhtä mutkaton, sillä lainan hakeminen edellyttää hyviä luottotietoja ja riittävää maksukykyä. Ennakkoon kortille oman rahan lataaminen sen sijaan on äärimmäisen yksinkertaista.

Etukäteen maksettavan FlexCardin hankkimiseen ei tarvita pankkitiliä eikä puhtaita luottotietoja. Kortti tilataan netin kautta. FlexCardin voimassaoloaika on kolme vuotta. Alkuperäisen kortin hinta on 29 euroa ja korttiin liittyvät tekstiviestit 5 euroa. Korvaavan kortin myöntäminen maksaa 24 euroa.

Suurin ladattava summa on 15 000 euroa vuodessa. Vuorokaudessa voi kortilta nostaa enintään 500 euroa. Ostosten maksamiseen tarvitaan tekstiviestillä lähetettävä PIN-koodi. Myös käteisnostot onnistuvat.

Tilin saldon voi tarkistaa koska tahansa soittamalla numeroon 020 759 9910 tai käyttämällä verkkopalvelua.

Huomaa, että FlexCard veloittaa runsaasti maksuja kaikista mahdollisista toimenpiteistä, myös sekä latauksista että nostoista. Tässä esimerkkejä hinnastosta:

  • Ensimmäinen lataus 10 € + 16 % provisio, jos lataus on alle 500 €. Jos lataus on 500 € tai yli, provisio on 12 %.
  • Myöhemmin latausprovisiot ovat vastaavat, mutta pohjasumma on vain 5 €.
  • Automaattinostot maksavat 1 € + 3,75 % nostetusta summasta.
  • Ulkomaan maksujen veloitus 3,75 % ostosummasta.
  • Osto kotimaassa 0,21 € + 1,95 % ostosummasta.

Paysafecard

Paysafecard ei eroa moneltakaan osin FlexCardista. Kyseessä on ennakkoon maksettu MasterCard-kortti. Korttia haetaan netin kautta ja se toimitetaan postitse 5-10 työpäivän sisällä. Luottotietoja ei tarkisteta, sillä prepaid-korttiin ei ole kytketty luotto-ominaisuutta.

Huomaa, että Paysafecardin voi myös ostaa maailmanlaajuisesti monista kaupoista, kioskeilta ja huoltoasemilta. Myyntipisteitä on 500 000.

Paysafecardin hinnoittelu on hieman toisenlainen kuin FlexCardin. Paysafecardista peritään vuotuinen 9,90 euron maksu. Lisäksi jokaisesta latauksesta veloitetaan 4 % provisio, nostoista 3 % ja ulkomaanvaluutassa tapahtuvista siirroista 2 %.

Aktia Prepaid MasterCard

Tiettävästi vain yksi kivijalkapankki Suomessa myy prepaid-luottokorttia. Kyseessä on Aktian Prepaid MasterCard. Aktian Prepaidin voi hankkia joko samalla periaatteella käytettäväksi kuin pankkien ulkopuoliset prepaid-luottokortit tai sitten sen voi ostaa lahjakorttina. Lahjakortti poikkeaa normaalista kortista muun muassa matalamman ikärajansa (13 v) puolesta. Lahjakorttia voi ostaa paitsi pankeista myös kioskeilta.

Normaalille Aktia Prepaid MasterCardille voi ladata 20-2500 euroa ja se on uudelleen ladattava. Prepaid-kortti voidaan myöntää 13 vuotta täyttäneelle, mutta hakijana pitää olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaalle ei myöskään myönnetä yli 500 euron prepaid-korttitiliä.

Aktia Prepaid Mastercard toimii maksupäätteissä eri puolilla maailmaa, netissä ja nostoautomaateilla.

Muut tavallisesta poikkeavat luottokortit

CellClub.eu myöntää 20 euron jäsenmaksua vastaan Prepaid MasterCard-kortin, joka toimii hyvin samanlaisesti kuin muutkin prepaid-luottokortit. Sitä voi käyttää kaikkialla maailmassa MasterCard-pisteissä ja myös rahan nostaminen automaatista onnistuu. CellClub on luotettava kansainvälinen rahoitusyritys ja sitä voi suositella prepaid-luottokorttia etsivälle.

Bank Norwegian myöntää tavallisia (ei siis prepaid) Mastercardeja. Kyseessä on erinomainen peruspankkien ulkopuolinen luottokortti etenkin paljon Norwegianin lennoilla matkustaville.