Lainaaja.fi on suomalainen vertaislainasivusto. Tutustuimme Lainaajan toimintaan ja kirjoitimme siitä arvostelun. Onko Lainaajalta järkevää hakea lainaa? Lue vastaukset alta.

Lainaaja.fi on vertaislainoja välittävä nettipalvelu. Tällä sivulla esittelemme Lainaajan toimintaa ja kerromme, kannattaako sitä käyttää.

Lainaaja.fi kulutusluotto 800-6000 eurHae helppo ja nopea vertaislaina tästä.

Lainaaja on Suomen vertaislainojen konkari

Lainaaja eli Vertaislaina Oy on yksi ensimmäisistä Suomeen perustetuista vertaislainoja välittävistä yrityksistä. Kyseessä on tunnettu ja luotettava toimija, jonka kautta on haettu yhteensä yli 100 miljoonan euron edestä pieniä luottoja.

Turkulaisesta yrityksestä on kirjoitettu myös monissa isoissa medioissa, jopa varovaisen myönteiseen sävyyn. Tämä on poikkeuksellista kunnianosoitus netissä toimivalle kulutusluottoyritykselle.

Mikä on vertaislaina?

Vertaislainan ideana on, että yksityiset sijoittajat rahoittavat toisten kuluttajien (tai joskus yritysten) lainoja. Toisin sanoen Lainaaja.fi ei itse myönnä lainaa, vaan ainoastaan toimii luotettavana välittäjänä anonyymien sijoittajien ja lainaajien välillä.

Sijoittajat voivat saada vertaislainoista parhaimmillaan todella kovaa voittoa. Kyseessä on toki riskisijoitus eli eläkesäästöjään ei kannata panna vertaislainoihin. Sen sijaan ne voivat olla hyvä pieni lisä muuten turvalliseen sijoitussalkkuun.

Hakijan kannalta vertaislainoissa on kiinnostavaa se, miten korot vaihtelevat kysynnän ja tarjonnan mukaan. Vertaislainojen korkoja ei ole määritelty etukäteen, vaan ne riippuvat kunkin päivän tilanteesta.

Tällaista on Lainaajan vertaislaina

Käytännön tasolla kuluttajan kannalta vertaislaina ei eroa oikeastaan mitenkään muista netissä myytävistä kulutusluottoista. Sitä haetaan verkkolomakkeella ja se siirtyy hakijan tilille nopeammin kuin vastaavat pankkilainat. Myös hintataso on melko samanlainen kuin muissa verkon kulutusluotoissa. Arvioita todellinen vuosikorko on enintään 40 %, mutta yleensä matalampi. Kyseessä ei siis ole keskimäärin lainkaan kallein tarjolla oleva laina.

Lainan suuruus on aina 800-6000 euroa ja se tulee maksaa takaisin 2-3 vuodessa.

Lainan hintaa nostaa Lainaaja.fi-sivuston välistä vetämät kulut. Jokaisesta lainasta peritään 70 euron järjestelypalkkio ja lisäksi 5 euron kuukausimaksu. Suhteessa tämä korottaa eniten pienten vertaislainojen hintaa.

Lainaajalla kukin lainahakemus arvioidaan erikseen ja jos vaikkapa hakija ei vaikuta pystyvän maksamaan takaisin tietyn suuruista lainaa, hänelle tarjotaan matalampaa vaihtoehtoa.

Tämä tekee Lainaajasta monia pikavippifirmoja vastuullisemman lainaustavan. Myös hakijoiden velkatausta tarkistetaan.

Kannattaako Lainaaja? Kokemuksia ja arvosteluja

Lainaaja.fi on usein edullisempi tapa ottaa luottoa kuin epämääräiset netin tililuotot tai pikavipit.

Huomaa kuitenkin, että lainan hakeminen Lainaajalta on hitaampaa kuin pikalainayrityksiltä, sillä hakijan pitää odottaa sijoittajien päätöksiä.

Jos haluat huippunopeaa lainaa netistä, muun muassa seuraavat lainasivustot ovat vertaislainaa nopeampia:

  • Ostosraha myöntää 400-10000 euron vakuudettomia kertalainoja jopa kuuden vuoden maksuajalla. Lainarahat siirtyvät tilille usein alle vartissa.
  • Credit24 tarjoaa max. 4000 euron suuruisia tililuottoja. Niiden hinta on melko korkea, mutta silti matalampi kuin useimmilla netin luottolimiiteillä.
  • Pikavippi.fi tarjoaa pieniä lainoja nopeasti. Maksuaika on kuusi kuukautta ja hinnoittelu yrityksen sivustolla erittäin selkeä.

Voit myös käyttää netissä toimivia lainojen vertailuun erikoistuneita yrityksiä. Esimerkiksi Freedom Rahoitus ja Etua.fi ovat tällaisia. Palveluiden käyttäminen on ilmaista ja ne auttavat kuluttajaa löytämään nopeasti edullisimman tarjolla olevan kulutusluoton.

Lainaaja.fi kulutusluotto 800-6000 eurHae helppo ja nopea vertaislaina tästä.

Onko Lainaaja.fi luotettava?

Turkulainen Vertaislaina Oy pyörittää verkkosivua Lainaaja.fi. Tuon sivuston kautta yritys välittää kuluttajille niin sanottuja vertaislainoja. Vertaislaina Oy ei itse rahoita välittämiään luottoja, vaan rahoittajina toimivat yksityiset sijoittajat. Vertaislaina on siis tapa, jolla yksityinen lainanhakija pääsee kohtaamaan yksityisen sijoittajan. Molemmat osapuolet voivat asettaa ehdot hyväksymälleen lainalle. Hakijan ei tarvitse hyväksyä ylihintaista lainaa eikä sijoittajan tarvitse myöntää lainaa halvemmalla kuin millaiseen riskitasoon hän on valmis suostumaan.

Jos eri osapuolten odotukset ja toiveet kohtaavat, Lainaaja.fi välittää lainan ja jää valvomaan sen asiallista takaisinmaksua.

Onko Lainaaja.fi hyvä vaihtoehto muille kulutusluotoille?

Lainaaja.fi on varteenotettava kilpailija muille pankkien ulkopuolisille netissä toimiville lainasivustoille. Se on nyrkkisääntönä edullisempi vaihtoehto kuin tililuotot ja myös halvempi kuin osa vakuudettomista kertaluotoista. Pankkien kanssa Lainaaja ei pysty kuitenkaan vielä kilpailemaan. Pankeilla on tiukat kriteerit lainan hakijoille ja tämä tarkoittaa, että myös korot pysyvät kurissa. Pankit eivät ota turhia riskejä. Sen sijaan Lainaaja.fi-sivuston kautta myönnetään luottoja myös hakijoille, joille pankit eivät antaisi lainaa. Tämä korottaa hintoja.

Tällä hetkellä vertaislainojen suosio Suomessa on lisääntynyt ja Lainaajan ohella muutama muu yritys kokeilee onneaan markkinoilla. Hinnat ovat samalla laskemassa. Paikoin vertaislainojen hinnat hätyyttelevät jo kalleimpia pankkilainoja ja hintavimpien luottokorttien todellisia vuosikorkoja. Kunnolliseksi haastajaksi pankeille Lainaajasta ei kuitenkaan ole vielä vuosiin. Siihen asti se painikoon eri sarjassa ja haastakoon vakuudettomia nettiluottoja.

Yhteystiedot Lainaaja.fi

Osoite:
Vertaislaina Oy
Kristiinankatu 5 B
20100 Turku

Sähköposti: lainaaja@lainaaja.fi
Puhelin: 0600 04590 (0,99 €/min +pvm/mpm)

Kategoriat
AsuntolainatLainojen kilpailutusLuotonantajatLuottokortitPienet luotot ja pikavipitPuhelinliittymätSuuret kulutusluototVertaislainatYrittäminenYrityslainat
Lupauksemme

Me olemme puolueeton vertailusivusto, jonka kautta voit hakea kulutusluottoa tai yrityslainaa yli 30 yhteistyökumppaniltamme. Löydät siis taatusti nopeimman ja edullisimman lainan.

Yhteystiedot

Summarum Media Oy
Säästöpankinranta 10 D
00530 HELSINKI

info@summarum.fi