Mikä Ellos Yksityislaina?

Ellos Yksityislaina on Ellos Groupiin kuuluva, suomalaisille tarjottava lainatuote. Sitä pyöritti ja rahoitti ennen suomalainen Finaref Oy, mutta kesällä 2015 se siirtyi Resurs Bank AB:n haltuun. Resurs Bank on yleispohjoismainen myyntirahoitukseen keskittyvä pankki, joka kertalainojen lisäksi tarjoaa luottokortteja.

Niin Resurs Bank kuin Elloskin ovat luotettavia yrityksiä, jotka noudattavat lainsäädäntöä eivätkä yritä hyväksikäyttää vaikkapa maksukyvyltään heikkoja kuluttajia.

Ellos Yksityislaina, 100-2500 euroa

Ellos Yksityislainan suuruus on 100-2500 euroa ja lainalle myönnetään 1-5 vuotta maksuaikaa. Lainan todellinen vuosikorko on aina 31,37 prosenttia kaikkien lainasummien kohdalla. Tämä on edullisempaa kuin vaikkapa lainan hakeminen tililuottoja tarjoavilta nettifirmoilta, mutta kalliimpaa kuin mikään pankkilaina tai pankkien välittämät luottokortit.

Mitä pidempi maksuaika on, sitä pienempiä ovat kuukausittaiset tasaerälyhennykset, mutta sitä suuremmaksi lainan kulut koko laina-ajan puitteissa kasvavat.

Esimerkiksi 400 euron laina vuoden maksuajalla on kuukausimaksultaan 36,60 euroa ja lainan kokonaishinnaksi tulee 463,20 euroa. Jos maksuaika onkin viisi vuotta, kuukausimaksut ovat hyvin pieniä, vain 12,40 euroa, mutta lainan hinta nousee huomattavasti, 744 euroon.

Muilla lainasummilla ero on vastaava. Esimerkiksi 2500 euron ja yhden vuoden Ellos-lainan kuukausilyhennys vuosittain on 240,80 euroa ja hinta 2889,60 euroa. Sen sijaan viiden vuoden maksuajalla lyhennys on 77,30 euroa kuussa ja hinta 4638 euroa. Kannattaa siis miettiä tarkoin, tarvitseeko pitkää laina-aika. Lainan euromääräinen hinta putoaa huomattavasti jättämällä maksuajasta vuodenkin pois.

Toki lainan voi maksaa takaisin etuajassa, mutta harva tulee vapaaehtoisesti näin tehneeksi. Siksi lyhyen laina-ajan valitseminen on järkevää oman talouden suunnittelua – kunhan ei aseta maksukykyään liian tiukoille.

Huomaa, että markkinoilla on myös edullisempia kertaluottoja, kuten Nopsalaina tai Joustolaina. Kannattaa vertailla hintoja ensin näiden kanssa, ennen kuin hakee Elloksen lainaa.

Kilpailuta lainasi helpostiHae Ellos-lainaa ja 20 muuta luottoa yhdellä hakemuksella. Laina jopa 70.000 eur

Kuka saa Ellos Yksityislainaa?

Ellos Yksityislainaa tarjotaan 25-79-vuotiaille Suomessa vakituisesti asuville ihmisille. Luottotietojen tulee hakijalla olla moitteettomat. Hakijalla pitää myös olla säännölliset kuukausittaiset tulot, jokoa palkkaa tai eläkettä. Tulojen pitää olla vähintään 800 euroa.

Lainaa voi hakea joko verkkosopimuksella tai paperisella postitettavalla versiolla. Netin kautta luoton hakeminen on luonnollisesti merkittävästi nopeampaa.

Lainaturva

Ellos tarjoaa kuluttajille myös lisämaksullista lainaturvavakuutusta. Lainaturva tuo suojaa tilanteissa, joissa velallisen maksukyky ei syystä tai toisesta ole riittävä lainan takaisinmaksuun. Tällaisia tilanteita voivat olla vaikkapa sairastuminen tai työttömyys. Osa velan lyhennyksistä hoidetaan tällöin vakuutusyhtiön voimin.

Vakuutusmaksun kuukausittainen hinta on 0,6 % jäljellä olevasta velkasaldosta. Eli esimerkiksi tuhannen euron lainan tapauksessa hinta on 6 euroa. Hinta laskee velan lyhentyessä, mutta ei putoa yhden euron alapuolelle.

Ellos Yksityislaina, asiakaspalvelun yhteystiedot

Osoite:
Resurs Bank AB Suomen sivuliike
PL 500
04201 Kerava

Puh: 09 13 139 (ark. 8-18)
Sposti: ellosyksityislaina@resurs.fi