Etusivu » Lainaa ilman vakuuksia – Mistä rahaa heti tilille? » Bank Norwegianin vuoden 2019 kulutusluotot arvostelussa

Bank Norwegian on yksi viime vuosien merkittävimmistä kulutusluottoja tarjoavista yrityksistä. Tutustuimme heidän lainoihinsa. Kannattaako Bank Norwegian?

Bank NorwegianHae nyt kulutusluottoa turvallisesti jopa 60 000 euroa.

Mikä on Bank Norwegian?

Bank Norwegian on norjalainen kulutusluottoyritys, jolla on yhteys lentoyhtiö Norwegianiin. Bank Norwegian on viime vuosina levittäytynyt aggressiivisesti muun muassa Suomen markkinoilla ja muodostunut yhdeksi suurimmista lainayrityksistä. Aggressiivisen levittäytymisen varjopuolena pankki on niittänyt mittavia luottotappioita.

Bank Norwegianin kulutusluotot ovat suuruudeltaan 1000-60000 euroa ja vakuudettomia. Norwegianin lisäksi oikeastaan vain espanjalainen Banco Santander tarjoaa näin suuria vakuudettomia kulutusluottoja suomalaisille. Edes kivijalkapankeilta ei yleensä saa noin suurta lainaa ilman hyviä vakuuksia.

Maksuaika on maksimissaan 15 vuotta. Norwegianin kulutusluotot soveltuvat moneen käyttöön. Isompia lainoja voi hyvin käyttää jopa remonttilainoina tai autorahoituksena.

Bank Norwegian myöntää luottoa myös järjestelylainoja varten. Järjestelylainan tarkoituksena on yhdistää useita pienempiä luottoja yhdeksi suureksi lainaksi, jolloin velkojen hallitseminen ja maksaminen muuttuu helpommaksi. Järjestelylainan hakeminen on helppoa. Netin hakulomakkeeseen yksinkertaisesti raksitaan oikea kohta, jolloin lainan hakuprosessissa huomioidaan hakijan tarkoitus maksaa luotolla pois aiempia lainoja.

Huomaa, että Bank Norwegian on tosiaankin pankki eikä vain lainasivusto, sillä se tarjoaa kulutusluottojen ohella säästötilejä.

Avaintiedot

Check icon Lainaa 1000€ – 60000€Check icon Ikäraja 23 v + säännölliset tulotCheck icon Maksu aikaa max. 15 vuotta

Bank Norwegianin lainojen suuruus ja maksuaika vuonna 2019

Bank Norwegianin lainat ovat suuruudeltaan 1000 – 60 000 euroa. Tämä on poikkeuksellisen iso skaala. Kilpailijoista esimerkiksi Santander myöntää 2000 – 50 000 euron lainoja ja Bigbank 3100 – 50 000 euron lainoja.

Maksuaikaa Bank Norwegian myöntää lainoilleen 1-15 vuotta. Vastaavasti Santanderilla ja Bigbankilla laina-aika on vain 2-10 vuotta. Kivijalkapankeilla vakuudettomien kulutusluottojen summat ja maksuajat ovat vielä rajallisempia.

Bank Norwegianilta saa siis erityisen monipuolista lainaa. Mutta entä lainojen korko?

Bank Norwegianin lainojen hinta

Bank Norwegianin tarkka korkotaso määräytyy lainasumman, laina-ajan ja hakijakohtaisen luottoarvion mukaisesti. Nimelliskorko vaihtelee välillä 6,99 – 21,99 %.

Nimelliskorkoon lisätään kertaluonteinen avausmaksu sekä kuukausittainen laskutuslisä. Tämä nostaa lainan todellista vuosikorkoa jonkin verran. Esimerkiksi 10 000 euron kulutusluotto kahden vuoden maksuajalla voisi kerätä nimelliskorkoa 13,80 % vuodessa, mutta lisäkulujen kanssa vuosikoroksi muodostuu 17,04 %.

Bank NorwegianHae nyt kulutusluottoa turvallisesti jopa 60 000 euroa.

Bank Norwegianin hinnat kilpailijoihin verrattuna

Kaikki isoja kulutusluottoja myöntävät yritykset kivijalkapankkeja myöten kätkevät hinnastonsa kuluttajalta. Lainojen hinnat määritellään aina jossakin määrin tapauskohtaisesti. Siksi luotettavan hintavertailun tekeminen on vaikeaa.

Sivustomme laatimien yleisten arvioiden perusteella Santander on usein halvempi kuin Bank Norwegian. Bigbank sen sijaan painii Bank Norwegianin kanssa samassa kastissa.

Kaikkien näiden lainayritysten hinnoittelu rakentuu hyvin samalla periaatteella, ja käytännössä halvimman lainan löytäminen vaatii kilpailuttamista. Ainoastaan kysymällä voit selvittää, miltä sivustolta saat halvimman lainan.

Kilpailuttamisen voi myös ulkoistaa netin ilmaisille lainapalveluille.

Norwegianin kulutusluotto voi parhaimmillaan olla oikeasti halpa

Norwegianin kulutusluoton nimelliskorko on matalimmillaan vain 4,99 %. Useimmat hakijat eivät tietenkään saa luottoa noin edullisesti. On syytä olettaa, että keskimääräinen nimelliskorko on moninkertainen tähän verrattuna. Korkein mahdollinen nimelliskorko on 22,49 %.

Nimelliskoron lisäksi Norwegianin kulutusluotoista peritään avausmaksu ja kuukausimaksu. Avausmaksun suuruus on 45-.95 euroa. Kuukausimaksu on 5 euroa.

Koska lisäkulut eivät ole kovin suuret verrattuna moniin muihin nettilainoihin, Norwegianin lainojen todellinen vuosikorko ei ole merkittävästi nimelliskorkoa suurempi.

Esimerkiksi jos 10 000 euron laina viiden vuoden maksuajalla myönnetään asiakkaalle 8,88 % nimelliskorolla, sen todellinen vuosikorko on 10,37 %. Tällöin lainan kokonaishinnaksi tulee 2720,10 euroa ja kuukausimaksu on 270 euroa.

Norwegianin lainan voi maksaa koska tahansa pois kokonaan. Maksamalla lainan kokonaan tai osittain etuajassa velallinen voi säästää rahaa lainan korkokuluissa.

Lainojen yhdistäminen Bank Norwegianin avulla

Bank Norwegian myöntää kulutusluottojaan myös järjestelylainaksi. Järjestelylainan ideana on, että sen avulla voi yhdistää useita pieniä ja kalliita luottoja isommaksi ja helpommin hallittavaksi lainaksi. Tämä on hyvä apu esimerkiksi pikavippikierteen vuoksi ylivelkaantuneelle.

Bank Norwegianin lainoja parempia vaihtoehtoja ovat kivijalkapankkien järjestelylainat sekä sosiaalinen luotto. Jos haet Norwegianilta luottoa lainojen yhdistämistä varten, laske tarkoin, että oikeasti säästät rahaa.

Bank Norwegianin luottokortti: Bank Norwegian kauppaa kulutusluottojen ohessa luottokortteja

Bank Norwegianin tarjoaman Visa-luottokortin limiitti on enintään 10 000 euroa. Norwegianin luotto on normaalin luottokortin tapaan koroton aina seuraavaan laskuerään saakka – eli enimmillään 45 vuorokauden ajan.

Norwegian ei peri luottokorttiasiakkuudesta vuosimaksua. Myöskään käteisnostoista ei peritä maksuja kotimaassa eikä ulkomailla.
Korttimaksut kerryttävät CashPoints-pisteitä, joita voi käyttää Air Norwegianin lentojen ostamiseen. Huomaa, että Norwegianin lentojen maksaminen Bank Norwegianin kortilla tuo lisäksi ylimääräisiä CashPoints-pisteitä tilille.

Bank Norwegianin luottokorttiin sisältyy yksinkertainen matkavakuutus ja ilmainen peruutussuoja.

Kannattaako Bank Norwegianin kulutusluotto vuonna 2019?

Bank Norwegianin kulutusluotot vuonna 2019 ovat hyvin samankaltaisia kuin parina viime vuonna. Myönnettävien lainojen skaalaa on laaja. Lainasummat vaihtelevat pienlainasta markkinoiden suurimpiin kulutusluottoihin. Samoin vaihtoehtoja laina-ajalle tarjotaan monia.

Hinta on korkeampi kuin perinteisten pankkien vakuudettomissa tai vakuudellisissa lainoissa ja myös yleensä kalliimpaa kuin kilpailija Santanderilla. Norwegian ei ole kuitenkaan varsinainen ylihintainen pikavippi vaan toimii Suomen lain ja säädösten asettamissa puitteissa.

Huomaa, että Suomessa Bank Norwegian myöntää lainoja ainostaan 23 vuotta täyttäneille ihmisille, jotka ovat olleet Suomen väestötietorekisterissä vähintään kolmen vuoden ajan. Luottotiedot tarkistetaan aina ennen lainan myöntämistä.

Kuka saa Bank Norwegianilta lainaa?

Bank Norwegian myöntää lainaa 23 vuotta täyttäneille ja vähintään 36 kuukautta Suomessa asuneille ihmisille, joilla ei ole maksuhäiriöitä ja joilla on riittävät vuositulot lainan maksamiseksi.

Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin etenkin isompia lainasummia on helpompi saada ja korko voi parhaimmillaan myös olla matalampi kuin yksin haettaessa.

Lainavertailu

Norwegianin tyypillinen korko korko 13%
BigBankintyypillinen korko korko 17 %
Ostosrahan tyypillinen korko 29,50%

Lainavertailu: Norwegian vs. Bigbank

Norwegian Bankin eräs kovimmista kilpailijoista suomalaisilla markkinoilla on virolainen Bigbank. Virolaispankki tarjoaa netin kautta vakuudettomia kulutusluottoja, joiden suuruus on 2000 – 30 000 euroa. Maksuaika on enintään 10 vuotta, tosin ilman yhteishakijaa enintään 6 vuotta.

Lainan suuruudessa ja pituudessa Bigbank siis häviää Norwegianille.

Bigbankin lainan nimelliskorko on pienimmillään 8,9 %. Tämä on enemmän kuin Norwegianin matalin korko.

Myös Bigbankin perimät lisäkulut ovat kovemmat kuin Norwegianilla. Tilinhoitomaksu on kalliimpi 8,50 euroa. Avausmaksu on 95-195 € eli samoin sangen korkea. Näin ollen todellinen vuosikorkokin nousee miltei kautta linjan huomattavasti Norwegianin vuosikorkojen yli.

Norwegian on vertailumme perusteella edullisempi ja joustavampi vaihtoehto kuin Bigbank.

Lainavertailu: Norwegian vs. Ostosraha

Ostosraha on erittäin suosittu vakuudeton kulutusluotto netissä. Sitä tarjoaa suomalainen OPR-Vakuus Oy.

Ostosrahan lainasummat ovat melko pieniä, 400-5000 euroa. Tämä on paljon vähemmän kuin Norwegianilla. Toisaalta Ostosraha tarjoaa pienempiä vippejä kuin Norwegian ja on siinä mielessä sopivampi vaihtoehto pienlainaa etsivälle.

Ostosrahan todellinen vuosikorko 5000 euron lainasummalla on 29,50 %. Tämä on suunnilleen samaa luokkaa kuin kallein mahdollinen Norwegianin tarjoama korko. Karkeasti ottaen voidaan siis sanoa, että Ostosraha on monin verroin kalliimpaa kuin Norwegian. Joissakin harvoissa tapauksissa lainaa saattaa olla mahdollista saada halvemmalla kuin norjalaiselta kilpailijalta.

Pääsääntöisesti Norwegianin tarjoama laina on Ostosrahaa parempaa.

Eräs tapa testata, kuinka halpaa lainaa saat miltäkin lainayritykseltä, on lähettää lainahakemuksesi Freedom Rahoituksen kautta. Freedom kilpailuttaa kulutusluottosi. Vertailussa ovat mukana Ostosraha ja Norwegian sekä kymmenen muuta lainayritystä ja pankkia.

Muut Bank Norwegianin palvelut: luottokortti ja talletustili

Bank Norwegian on ainoastaan netissä toimiva pankkipalvelu vähän samaan tapaan kuin suomalaisille jo tutumpi virolainen Bigbank. Tällä hetkellä Bank Norwegian tarjoaa kulutusluottojen ohella suomalaisille myös talletustilejä, joiden talletuskorko on 1,75 % ja joihin ei liity nostorajoituksia eikä avausmaksuja. Kyseessä on siis sangen kannattava tili, koska pankkitileiltä ei tällä hetkellä saa normaalisti edes inflaation verran tuottoa rahoilleen.

Bank Norwegian myöntää myös Visa-luottokortteja norjalaisille ja ruotsalaisille. Myös suomalaisille Norwegianin Visa-kortit ovat tulossa, mutta tarkkaa päivää ei tiedetä. Kortin voi jo ennakkotilata Bank Norwegianin verkkosivujen kautta. Emme tiedä, tuleeko Norwegianin Visa olemaan kallis suomalaisille. Todennäköisesti sen hankkiminen on järkevintä ihmisille, jotka matkustavat runsaasti Norwegianin lennoilla, sillä kortin avulla tulee ilmeisesti olemaan mahdollista kerryttää lentomaileja.

Huomaa, että Bigbankin tarjoamien talletustilien korko on jopa 2,5 % eli tuottoa saa enemmän. Toisaalta Bigbankin tilit ovat määräaikaistalletustilejä, joten niiltä ei voi nostaa rahaa pois vapaasti kesken talletuskauden.

Bank Norwegian yhteystiedot

Postiosoite:
Bank Norwegian AS
Postboks 338
0101 Oslo
Norge Norway

Puhelinnumero: 07532 66 200

Bank NorwegianHae nyt kulutusluottoa turvallisesti jopa 60 000 euroa.
Kategoriat
AsuntolainatLainojen kilpailutusLuotonantajatLuottokortitPienet luotot ja pikavipitPuhelinliittymätSuuret kulutusluototVertaislainatYrittäminenYrityslainat
Lupauksemme

Me olemme puolueeton vertailusivusto, jonka kautta voit hakea kulutusluottoa tai yrityslainaa yli 30 yhteistyökumppaniltamme. Löydät siis taatusti nopeimman ja edullisimman lainan.

Yhteystiedot

Summarum Media Oy
Säästöpankinranta 10 D
00530 HELSINKI

info@summarum.fi