Uusi verkkopalvelu Autosta rahaa (eli Autostarahaa.fi) tarjoaa lainaa autoa vastaan. Kuka palvelua pyörittää ja onko sen kautta haettava laina hyvä vaihtoehto perinteisille kulutusluotoille? Lue lisää tästä.

Tällainen on autosta rahaa -verkkopalvelu

Autosta rahaa -lainapalvelu on verkkosivu, jonka ainoa tehtävä on helpottaa lainan hakemista SAV-Rahoitus Oyj:ltä. Yleensä autoa tai muita kulkuneuvoja ei hyväksytä lainan vakuudeksi, sillä auton arvo heikkenee. Se on heikko vakuus.

SAV-Rahoitus on tässä suhteessa poikkeuksellinen. Se tarjoaa hieman vakuudettomia nettilainoja edullisempaa luottoa autoa vastaan. Kuten muidenkin vakuudellisten lainojen tapauksessa auto siirtyy SAV-Rahoituksen haltuun vain, jos velallinen ei pysty maksamaan lyhennyksiä.

Avainluvut

Todellinen vuosikorko 18 %
Hyväksymisprosentti 19%
Avausmaksu yli 100 eur

Avaintiedot

Check icon Lainaa 500€ – 6000€Check icon Ikäraja 18vCheck icon Säännölliset tulot ja auto vakuutenaCheck icon Maksu aikaa maks. 48 kuukautta

800 € – 6000 € lainaa autoa vastaan

Autosta rahaa -palvelun kautta voi hakea 800-6000 euron suuruisia luottoja. Tarjotun lainan suuruus on kuitenkin enintään 50 % kulkuvälineen arvioidusta markkina-arvosta. Laina-aika on 2-4 vuotta.

Lainan tarkkaan hintaan vaikuttaa kulkuvälineen arvo ja ikä, hakijan ikä ja tulotaso sekä haetun lainan suuruus suhteessa auton arvoon.

Autosta rahaa -lainan arvioitu todellinen vuosikorko on 17,1 %, kun lainasumma on 6000 euroa ja maksuaika 36 kuukautta. Tästä hinnasta nimelliskorko on 7,1 % ja loput muita maksuja. Huomaa siis, että nimelliskorko ei kuvasta lainan hintaa realistisesti.

Lainan hakijan tulee olla täysi-ikäinen, hänellä täytyy olla puhtaat luottotiedot ja hänen pitää asua pysyvästi Suomessa.

Alustava lainapäätös tehdään usein vielä saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä. Lainasopimuksen voi pyytää lähetettäväksi joko sähköisesti tai kirjepostilla.

Kannattaako autosta rahaa -lainasivustoa käyttää?

Autostarahaa.fi on SAV-Rahoituksen hallitsema verkkosivusto. SAV tunnetaan luotettavana autorahoittajana ja on tarjonnut myös lainaa autoa vastaan jo vuosien ajan. Siksi Autostarahaa.fi on täysin pätevä palvelu, jos vain hintataso vastaa tarvettasi. Se on vakuudellisena lainana ehdottomasti parempi kuin useimmat netin kautta tarjottavat luotot, tosin pankkilaina on yleensä vielä edullisempi vaihtoehto. Koska lainatarjouksen pyytäminen Autostarahaa.fi-palvelusta ei maksa mitään, voi olla ihan järkevää lähettää hakemus ja katsoa, millä hinnalla sinun autoasi vastaan lainaa tarjotaan.

Jos pystyt saamaan vakuudetonta tai vakuudellista lainaa pankista, se on kuitenkin edullisempaa lähes poikkeuksetta, sillä Autostarahaa.fi-lainan sivukulut ovat poikkeuksellisen korkeita, vaikka nimelliskorko onkin kohtuullinen. Mieti siis vaihtoehtojasi tarkkaan.

Huomaa, että SAV on uudistamassa palveluaan. Käy katsomassa päivitetyt edullisemmat lainatiedot suoraan SAV:n sivuilta. Pyydä lainatarjous nyt!

SAV-Rahoitus myöntää lainaa autoasi vastaan. Jos omistat auton, voit käyttää ajoneuvoasi lainan takauksena. Tämä vaatii, että omistat auton itse (ei esim. osamaksusta vastaava rahoitusyhtiö), ajoneuvo on enintään 15 vuotta vanha ja se on vakuutettu sekä katsastettu.

Voit saada lainaa 50 % auton tai moottoripyörän arvosta, jonka SAV-vakuutus määrittää. Lainaa voi saaada enintään 6000 euroa ja maksuaikaa voi saada neljä vuotta. Kannattaa pitää mielessä, että jos et maksa lainaasi takaisin, SAV-rahoitus lunastaa ja myy autosi.

Kuka lainaa voi hakea? 

SAV-lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, siis yli 18-vuotias, maksuhäiriötön henkilö, jolla on osoite Suomessa. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot, palkka tai eläke ja tämä täytyy pystyä todistamaan. Luottohäiriö, kuten tavallista, on este lainan saamiselle.

Kannattaako SAV-rahoitus?

Idea on periaatteessa hyvä. Anna auto vakuudeksi, niin saat edullisempaa lainaa. Entä pärjääkö SAV-rahoitus kilpailussa muille saman kokoisille, hitaasti haettaville, kulutusluotoille?

SAV Rahoitus, vuosikorko 1 vuoden lainalle

SAV Rahoitus, vuosikorko 1 vuoden lainalle

Etenkin lyhytaikaisten lainojen todelliset vuosikorot ovat SAV-Rahoituksella varsin kalliita, kun ottaa huomioon, että lainalla on vakuus. Tämä johtuu hinnastosta: SAV on ainakin aiemmin veloittanut lainan myöntämisestä 10 % lainasummasta ja 25 euron ylimääräisen maksun. Tämän lisäksi SAV on veloittanut sinulta 12,80 € joka kuukausi ”tilinhoitomaksua”. SAV-laina on siis oikeastaan varsin kallis hakea. Huomaa, että vuosikorko tippuu reippaasti jos laina-aika pitenee ja/tai lainasumma kasvaa. Arvioitu todellinen vuosikorko 6000 eurolle neljän vuoden maksuajalla on vain 12,5 %, joka on sangen edullista.

Jos haet 12-24 kuukauden lainaa, kannattaa vertailla tarjouksia mm. Halino-lainaan. Halinon todellinen vuosikorko on aina 29,84 prosenttia mutta lainaa saa vain 3000 euroon asti. Jos etsit 4000 – 6000 euron luottoa, mm. Freedom Rahoitus välittää sitä edullisimmalla mahdollisella hinnalla, mitä pankkien ulkopuolelta on mahdollista saada.

Korko SAV-lainassa riippuu viime kädessä täysin luotonhakijan tuloista ja auton arvosta. Nämä esimerkit on laskettu käyttäen konservatiivisia arviota, joten jos sinulla on hyvät tulot ja kallis auto voit odottaa huomattavasti edullisempaa lainaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että 12-24 kuukauden lainoilla koron osuus ei ole suuri. Enemmän väliä on lainan lisäkuluilla.

Huomaa, että SAV on uudistamassa palveluaan. Käy katsomassa päivitetyt edullisemmat lainatiedot suoraan SAV:n sivuilta. Pyydä lainatarjous nyt!

 

SAV Rahoitus, vuosikorko 4 vuoden lainalle

Entä pitkäaikaiset lainat? Noh, nämä eivät ole enää törkeän kalliita mutta odottaisimme edullisempia, sillä lainoilla on vakuus. Huomaa, että jos autosi on kallis ja tulosi ovat suuret korko saattaa laskea reippaasti ja näin pitkällä laina-ajalla korolla alkaa olla jo väliä. Niin tai näin, melkein 20 % todellinen vuosikorko on 5000 euron lainasta neljäksi vuodeksi kohtuullinen, joskaan ei edullinen hinta. Hae lainaa ja katso minkä koron saat, mutta lähetä hakemus myös alla oleville kilpailijoille.

Loppukaneettina voi todeta, että jos SAV-Rahoituksen tarjoama laina autoa vastaan kiinnostaa, ei ole mitään syytä olla hakematta sitä. SAV on toiminut rahoittajana jo kymmenen vuotta ja auttanut 100 000 suomalaista talousasioissa. Kyseessä on luotettava toimija, jolla ei ole tiettävästi ollut toimintansa aikana ongelmia kuluttajaviranomaisen kanssa.

SAV-Rahoitus, yhteystiedot

Osoite:
SAV-Rahoitus Oyj
Mikonkatu 8 A (PL 9)
00100 Helsinki

Sähköposti: asiakaspalvelu@autostarahaa.fi
Puhelinnumero: 09 3299 3200

Kategoriat
AsuntolainatLainojen kilpailutusLuotonantajatLuottokortitPienet luotot ja pikavipitPuhelinliittymätSuuret kulutusluototVertaislainatYrittäminenYrityslainat
Lupauksemme

Me olemme puolueeton vertailusivusto, jonka kautta voit hakea kulutusluottoa tai yrityslainaa yli 30 yhteistyökumppaniltamme. Löydät siis taatusti nopeimman ja edullisimman lainan.

Yhteystiedot

Summarum Media Oy
Säästöpankinranta 10 D
00530 HELSINKI

info@summarum.fi