Lainaaja.fi on vertaislainoja välittävä nettipalvelu. Tällä sivulla esittelemme Lainaajan toimintaa ja kerromme, kannattaako sitä käyttää.

Lainaaja on Suomen vertaislainojen konkari

Lainaaja eli Vertaislaina Oy on yksi ensimmäisistä Suomeen perustetuista vertaislainoja välittävistä yrityksistä. Kyseessä on tunnettu ja luotettava toimija, jonka kautta on haettu yhteensä yli 100 miljoonan euron edestä pieniä luottoja.

Turkulaisesta yrityksestä on kirjoitettu myös monissa isoissa medioissa, jopa varovaisen myönteiseen sävyyn. Tämä on poikkeuksellista kunnianosoitus netissä toimivalle kulutusluottoyritykselle.

Mikä on vertaislaina?

Vertaislainan ideana on, että yksityiset sijoittajat rahoittavat toisten kuluttajien (tai joskus yritysten) lainoja. Toisin sanoen Lainaaja.fi ei itse myönnä lainaa, vaan ainoastaan toimii luotettavana välittäjänä anonyymien sijoittajien ja lainaajien välillä.

Sijoittajat voivat saada vertaislainoista parhaimmillaan todella kovaa voittoa. Kyseessä on toki riskisijoitus eli eläkesäästöjään ei kannata panna vertaislainoihin. Sen sijaan ne voivat olla hyvä pieni lisä muuten turvalliseen sijoitussalkkuun.

Hakijan kannalta vertaislainoissa on kiinnostavaa se, miten korot vaihtelevat kysynnän ja tarjonnan mukaan. Vertaislainojen korkoja ei ole määritelty etukäteen, vaan ne riippuvat kunkin päivän tilanteesta.

Tällaista on Lainaajan vertaislaina

Laainajan vertaislainat ovat suuruudeltaan 800 – 6000 euroa. Maksuaika on 2 tai 3 vuotta.

Lainaajalla kukin lainahakemus arvioidaan erikseen ja jos vaikkapa hakija ei vaikuta pystyvän maksamaan takaisin tietyn suuruista lainaa, hänelle tarjotaan matalampaa vaihtoehtoa.

Tämä tekee Lainaajasta monia pikavippifirmoja vastuullisemman lainaustavan. Myös hakijoiden velkatausta tarkistetaan.

Kannattaako Lainaaja?

Lainaaja.fi on usein edullisempi tapa ottaa luottoa kuin epämääräiset netin tililuotot tai pikavipit.

Huomaa kuitenkin, että lainan hakeminen Lainaajalta on hitaampaa kuin pikalainayrityksiltä, sillä hakijan pitää odottaa sijoittajien päätöksiä.

Jos haluat huippunopeaa lainaa netistä, muun muassa seuraavat lainasivustot ovat vertaislainaa nopeampia:

  • Ostosraha myöntää 400-10000 euron vakuudettomia kertalainoja jopa kuuden vuoden maksuajalla. Lainarahat siirtyvät tilille usein alle vartissa.
  • Credit24 tarjoaa max. 4000 euron suuruisia tililuottoja. Niiden hinta on melko korkea, mutta silti matalampi kuin useimmilla netin luottolimiiteillä.
  • Pikavippi.fi tarjoaa pieniä lainoja nopeasti. Maksuaika on kuusi kuukautta ja hinnoittelu yrityksen sivustolla erittäin selkeä.

Voit myös käyttää netissä toimivia lainojen vertailuun erikoistuneita yrityksiä. Esimerkiksi Freedom Rahoitus ja Etua.fi ovat tällaisia. Palveluiden käyttäminen on ilmaista ja ne auttavat kuluttajaa löytämään nopeasti edullisimman tarjolla olevan kulutusluoton.

Yhteystiedot Lainaaja.fi

Osoite:
Vertaislaina Oy
Kristiinankatu 5 B
20100 Turku

Sähköposti: [email protected]
Puhelin: 0600 04590 (0,99 €/min +pvm/mpm)