Lainojen hintavertailu

Tässä vertailumme kulutusluottojen hintavertailu. Voittajaksi selviää Joustolaina tosin täytyy huomauttaa, että Santander on selvästi edullisin kun haet tarpeeksi isoa luotta. Myös Svea tarjoaa edullisia kulutusluottoja.

Edullisen kulutusluoton löydät helposti, kun haet lainaa tällä lomakkeella.

Bank Norwegian 6 %
Komplett Bank 12 %
Svea-laina 15 %
Joustolaina 22 %
Santander 23 %
Nopsalaina 24 %
Halino 26 %
Credit24 30 %
LHV 32 %
Aasa 45 %

Seuraavaan taulukkoon on tiivistetty isojen vakuudettomien kulutusluottojen hinnat lokakuussa 2014. Vertailusummana on käytetty 3000 euron lainaa ja maksuaikaa on 24 kuukautta. Taulukon alla olemme esitelleet tarkemmin vertailun voittajat.

Lainantarjoaja 3000 e / 24 kk, lainan hinta
Joustolaina 744,00 e
Santander 792,00 e
Nopsalaina 809,56 e
Halino 912,00 e
Credit24 1030,98 e
LHV 1128,00 e
Aasa 1608,00 e

Kilpailuta kulutusluotto

Freedom Rahoituksen ja Etua.fi palvelun avulla voit saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta. Näin saat varmasti edullisimman kulutusluoton pienellä vaivalla. Hakeminen kuitenkin kestää tavallista pidempää, joten tämä vaihtoehto ei sovi kiireisille. Tutustu luottojen kilpailuttamiseen tästä.

Lue lisää näistä

Lähteet

  1. Hoppu – Hoppu: ”17:6”, Kauppa- ja varallisuusoikeuden pääpiirteet, s. 375. Porvoo: WSOY Lakitieto, 2003. ISBN 951-670-095-0.
  2. Suomen Pankki
  3. http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Maksut-laskut-perinta/luotot/

Edulliset vakuudettomat kulutusluotot

Kuluttajille tarjotaan netin kautta monenlaisia lainoja. Eräitä kannattavimpia näistä ovat isot vakuudettomat kulutusluotot. Toisin kuin pikavipit, kulutusluotot eivät ole moninkertaisesti pankkilainoja kalliimpia. Ja mitä isommasta luotosta on kyse, suhteessa sitä halvemmaksi se käy. Selvitimme, mistä löytyvät netin parhaat isot vakuudettomat kulutusluotot. Lue lisää alta.

Edullisimmat juuri nyt

Tällä hetkellä edullisinta ja helpointa lainaa tarjoavat uudet tulokkaat Bank Norwegian ja Komplett Bank. Nämä yritykset yrittävät aggressiivisesti kasvattaa markkinaosuuttaan, joten luottoa saa vielä toistaiseksi todella edullisesti. Suosittelemme, että haet molempia lainoja ja hyväksyt sitten edullisemman tarjouksen. Näin voit saada lainaa alle 10% korolla.

Bank Norwegian

Hae lainaa!

Bank Norwegian

Lainaa jopa 50 000 euroa alkaen 5% korolla.
Hae lainaa!

Komplett Bank

Hae lainaa!

Komplett Bank

Lainaa jopa 50 000 euroa alkaen 10% korolla.
Hae lainaa!

Muista myös pankkien vakuudettomat lainat

Pankkien vakuudettomat lainat kannattaa myös muistaa. Pankkilainojen korot ovat matalampia kuin netistä haettavien kulutusluottojen korot. Pankit mielellään neuvottelevat sopivan ja edullisen lainan asiakkailleen, kunhan maksukykyä löytyy.

Vaikka eräät pankkien ulkopuolella toimivat lainayritykset myöntävät lainaa myös heikon maksukyvyn omaaville kuluttajille, tulisi asiakkaan tietenkin olla itse varuillaan eikä ottaa vaarallista lainaa. Oma maksukyky tulee arvioida asiallisesti tai vaarana on velkakierre ja luottohäiriö. Alla olevasta kuvaajasta näet, minkä hintaisia vakuudettomat kulutusluotot suunnilleen ovat. Pankkien kulutusluottojen hinnat ovat noin 8%-12% tuntumassa, eli vaikka esimerkiksi Joustolaina, Freedom Rahoitus ja Svea Rahoitus tarjoavat kilpailukykyistä lainaa, on pankkilaina lähes aina edullisempaa. Vakuudettomien kulutusluottojen hyvä puoli on tietysti se, että ne saa nopeasti, pienemmillä tuloilla ja ilman vakuuksia. Pankit vaativat useimmiten sekä vakuuksia että vakaita tuloja ja jos eivät, myös pankkien kulutusluotot ovat kalliita.

Lainamäärä 5000 euroa, maksuaikaa 24 kuukautta. Todellinen vuosikorko ja kustannukset

Lainamäärä 5000 euroa, maksuaikaa 24 kuukautta. Todellinen vuosikorko ja kustannukset

Tunne oikeutesi kuluttajana

Kulutusluottojen todelliset vuosikorot liikkuvat tavallisesti 9–40 %:n välillä. Todellinen vuosikorko koostuu nimelliskorosta, joka on tavallisesti 5% – 20% sekä muista kustannuksista, kuten tilinhoito- ja avausmaksuista. Kannattaa kiinnittää huomiota kaikkiin kuluihin, kuukausimaksuun ja ennen kaikkea todelliseen vuosikorkoon sillä todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan vertailukelpoisesti. Siinä otetaan huomioon kaikki lainan kustanukset ja koron osat.

Jos laina jää alle 2000 euroon, todellinen vuosikorko ei saa lain mukaan ylittää Suomen Pankin viitekorkoa + 50 prosenttiyksikköä. Voimassaolevan viitekoron voit tarkistaa Suomen pankin verkkosivuilla. Käytännössä kuitenkaan alle 2000 euron luoton todellinen vuosikorko ei saa ylittää noin 50,5 prosenttia.  Viitekorko vahvistetaan kaksi kertaa vuodessa.

Tekstiviesteillä rahastaminen on kielletty

Lainaa haettaessa luottoyritys ei voi veloittaa mistään viesteistä, jotka liittyvät luoton markkinointiin tai luottosuhteen sopimiseen tai ylläpitämiseen. Lainan hakemisesta, päätöksen tekemisestä tai vahvistamisesta ei siis saa periä kuluja kuten ei myöskään eräpäivän siirrosta.

Joustolaina myöntää 2000€ – 25000€ euroa yli 24-vuotiaalle lainanhakijalle. Joustolaina on yksi netin edullisimmista vakuudettomista kulutusluotoista.Lue lisää
Santanderin lainat ovat jopa 50 000 euron suuruisia ja maksuaikaa jopa 10 vuotta. Ikäraja 26 vuotta ja tulot yli 16500 euroa/kk.Lue lisää
Nopsalainan suuruus on 2000 – 10 000 euroa, tosin rinnakkaishakijan kanssa yhdessä lainasumma on jopa 20 000 euroa. Laina-aikaa myönnetään 6-120 kuukautta, ikäraja 22v.Lue lisää
Kuten Halens sitä ennen, Halino on hyvä vaihtoehto pankkien ulkopuolisten vakuudettomien kulutusluottojen markkinoilla. Lainaa saa maks. 3000 euroa, yhteishakijan kanssa maks. 6000 euroa. Ikäraja 22vLue lisää

Lainamäärä 2000 euroa, maksuaikaa 24 kuukautta. Todellinen vuosikorko ja kustannukset

Lainamäärä 2000 euroa, maksuaikaa 24 kuukautta. Todellinen vuosikorko ja kustannukset

1. Joustolaina

Joustolaina on ruotsalaisen Collectorin suomalaisille tarjoama lainatuote. Lainan suuruus on 2000 – 25 000 euroa.

Hakijan tulee olla vähintään 25-vuotias ja olla asunut Suomessa vakituisesti vähintään kahden vuoden ajan. Vuositulojen on oltava vähintään 15 000 euroa. Työtulon pitää olla ollut säännöllistä viimeisten kuuden kuukauden ajan. Jos hakija on eläkeläinen, sama koskee eläketuloa.

Joustolainaa haetaan netin kautta, mutta kyse ei ole pikavipistä. Hakijan tulee esittää Joustolainalle erinäisiä asiakirjoja, kuten verotuspäätöksen erittelyosan. Lainasopimuksen voi allekirjoittaa netissä tai paperiversiona. Lue lisää tästä.

2. Santander

Santander on suuri espanjalainen pankki, joka Suomessa kuitenkin toimii ainoastaan lainamarkkinoilla. Santanderin kulutusluotot ovat eräitä halvimpia Suomen kivijalkapankkien ulkopuolelta.

Santander tarjoaa laajaa valikoimaa lainatuotteita. Suurimmat kulutusluotot ovat jopa 50 000 euron suuruisia, ja maksuaikaa voi saada kymmenenkin vuotta.

Parhaiten Santander tunnetaan suosituista autolainoistaan. Yhtiö kuitenkin kauppaa myös hieman pienempiä lainoja ja hintavertailussa heidän keskisuuruiset netistä haettavat kulutusluottonsa osoittautuvatkin oikein varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

Santander-kulutusluoton hakijan tulee olla vähintään 26-vuotias Suomessa pysyvästi asuva henkilö. Säännöllisten tulojen pitää olla vähintään 16 500 euroa vuodessa.

https://www.santanderconsumer.fi/tuotteet/laina/Pages/default.aspx

3. Nopsalaina

Nopsalaina on virolaisen BIGBANK-yhtiön verkosta haettava kulutusluotto.

Nopsalainan suuruus on 2000 – 10 000 euroa, tosin rinnakkaishakijan kanssa yhdessä lainasumma on jopa 20 000 euroa.

Laina-aikaa myönnetään 6-120 kuukautta.

Hakijan tulee olla vähintään 22-vuotias Suomen kansalainen tai Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Hakijan nettotulojen pitää olla vähintään 1200 euroa kuussa. Rinnakaishakijan kohdalla perheen vähimmäisnettotulo on 1600 euroa.

Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti tai postitettavana paperiversiona.

Lue lisää tästä

4. Halino (entinen Halens)

Entinen Halens Yksityislaina tunnetaan nyt nimellä Halino ja löytyy osoitteesta Halino.fi.

Kuten Halens sitä ennen, Halino on hyvä vaihtoehto pankkien ulkopuolisten vakuudettomien kulutusluottojen markkinoilla.

Huomaa, että jos tarvitset yli 3000 euron lainaa Halinolta, lainaa tulee hakea yhteishakuna. Tarvitset siis ystävän tai perheenjäsenen hakemaan lainaa kanssasi, ettei maksukyvyttömyyden sattuessa koko summa kaatuisi yhden henkilön niskaan. Halinon kannalta tämä on tärkeää, sillä se madaltaa luottotappion riskiä ja mahdollista matalan korkotason ylläpitämisen. Lue lisää tästä.