19Auton hankkiminen on kallista. Useimmat meistä ostavat kulkupelinsä siksi rahoitussuunnitelmalla – joko kulutusluoton tuella tai osamaksusopimuksella.

Tällä hetkellä autokauppiaat käyvät kovaa kilpailua asiakkaista, ja siksi erinomaisia rahoitustarjouksia on runsaasti ilmassa. Miten auto-ostos sitten kannattaa järjestää? Lue tästä, miten autoa ostaessa säästetään rahaa.

Bank Norwegianilta nyt edullinen autolaina:

Hae autorahoitusta!

Edullisin autolaina juuri nyt Bank Norwegianilta

Vakuudetonta lainaa jopa 60 000 EUR. Maksimi takaisinmaksuaika 15 vuotta. Lainaa saat jopa 8,9 % korolla. Laina on niin edullinen, että sitä kannattaahjarkita.
Hae autorahoitusta!

Kilpailuta kulutusluotto Etua.fi-palvelun avulla:

Hae autorahoitusta!

Edullisin autolaina kilpailuttamalla

Lainaa jopa 50 000 EUR. Max. takaisinmaksuaika 15 vuotta. Palvelussa mukana yhteensä 15 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta, maksutta. Tarkista nyt, mistä saat juuri sinulle sopivan tarjouksen!
Hae autorahoitusta!

Autokauppiaat yrittävät piristää markkinoita

Taloussanomien teettämän selvityksen mukaan monet autokaupat ovat viime vuosina yrittäneet piristää myyntiään kovilla rahoitustarjouksilla. Vaikka toisinaan vakuudellinen pankkilaina on halvempi kuin autokauppiaiden tarjoamat vaihtoehdot, kauppiaiden valikoimista saattaa parhaimpina kausina löytyä todella edullisia ratkaisuja.

Tarjoukset voivat koskea vain yhtä tai paria automallia – tai sitten kaikkia tuotteita. Tämä riippuu kauppiaasta. Ostajille saatetaan tarjota esimerkiksi nollakorkoista autolainaa tai ilmaisia varuste- ja huoltopaketteja.

Autokaupan osamaksurahoitus on usein niin edullista, että se peittoaa jopa pankkien vakuudelliset kulutusluotot. Jos osamaksua tarjotaan autokaupassa nollakorolla ja vain pienillä sivumenoilla, kuten laskutuskuluilla, siihen voi olla kannattavampaa tarttua kuin pankkilainaan.

Autorahoituksen hinta

Pankin vakuudellinen autolaina on keskimäärin kokonaiskoroltaan 5,41 % ja vakuudeton autolaina 7,15 %.

Normaaliehtoisen autorahoituksen keskimääräinen korko on puolestaan tällä hetkellä Helsingin ympäristössä 4,19 prosenttia, mutta kun siihen lisätään muut kulut, vuosikorko nousee 7,41 prosenttiin. Korkojen vaihteluväli on kuitenkin tarjouskampanjoista johtuen erittäin suuri, yhdestä prosentista aina yhteentoista prosenttiin.

Seuraavat esimerkit perustuvat Taloussanomien kauppiailta vastaanottamille todellisille tarjouksille.

Huippuhalpa 0,00 % korolla varustettu osamaksusopimus saattaisi näyttää seuraavanlaiselta:

 • Rahoitussumma 8500 euroa, maksuaika 36 kuukautta
 • Avausmaksu 185 euroa
 • Kuukausittaiset käsittelykulut 8 euroa
 • Todellinen vuosikorko 1,80 %
 • Kuukausilyhennys 291 €/kk
 • Sopimus sisältää huollot ja korjaukset 45 000 kilometriin saakka

Hieman kalliimpi rahoitustarjous, 1,10 % korko:

 • Rahoitussumma 8500 euroa, maksuaika 72 kuukautta
 • Avausmaksu 150 euroa
 • Kuukausittaiset käsittelykulut 8 euroa
 • Todellinen vuosikorko 2,30 %
 • Kuukausilyhennys 226 €/kk

Kannattaako kauppiaan tarjoama autorahoitus?

Kauppiaan tarjoamalla autorahoituksella on hyviä puolia myös silloin, kun se ei ole halvempaa kuin pankkilaina.

 • Autorahoitus on yleensä kiinteäkorkoinen eli asiakas tietää täsmälleen, mitä hänen tulee maksaa ja milloin.
 • Sopimus on helppo solmia ja luottopäätös tehdään saman tien.
 • Vakuudeksi riittää hankittu auto.

Jos kuitenkin sinulla on tarjota pankkilainan tueksi vahvoja vakuuksia, kuten arvopapereita tai kiinteistöjä, voi pankkilaina olla edullisempi vaihtoehto kuin automyymälän osamaksu. Kilpailuta lainasi, vertaile sinulle tehtäviä tarjouksia ja valitse niistä sitten halvin. Jokainen kuluttaja on yksilöllinen tapaus.

Hae autorahoitusta!

Edullisin autolaina kilpailuttamalla

Lainaa jopa 50 000 EUR. Max. takaisinmaksuaika 15 vuotta! Palvelussa mukana yhteensä 15 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta, maksutta! Tarkista siis, mistä saat juuri sinulle sopivan tarjouksen!
Hae autorahoitusta!