Creditguru on eräs uudemmista tulokkaista Suomen vertaislainamarkkinoilla. Millainen kulutusluotto Creditguru on ja miten se pärjää vertailussa muiden vertaislainojen ja luottojen kanssa? Lue tästä.

Hae lainaa!

Creditguru

Creditgurulta pikavippiä netistä, jopa 2250 € ilman vakuuksia. Tutustu nyt!
Hae lainaa!

Kuka piilee Creditguru-vertaislainan takana?

Creditgurun omistaa Sveitsiin kirjautunut Fourfinance Global, jota kuitenkin käytännössä pyöritetään ilmeisesti Helsingistä käsin. Kyseessä on aivan eri yritys kuin kansainvälisesti menestynyt lainakonserni 4finance Group, joka tunnetaan Suomessa muun muassa Vivus.fi-pikavipeistään.

Fourfinance on hieman epäilyttävä ja salamyhkäinen yritys. Se ei ole erityisen laajasti tunnettu eikä sitä ole todettu tähän mennessä luotettavaksi. Aika näyttää, onko kyseessä jonkinlainen huijaus.

Epäilemme, että kyseessä on sama virolaistaustainen porukka, joka on pyörittänyt aiemmin muun muassa pahamaineisia Orkia- ja Ottoraha-lainapalveluita. Voi olla, että Creditguru on vertaislaina vain siksi, että se voisi kiertää aiempia kuluttajaviranomaisen Orkialle asettamia rajoituksia.

Creditgurun lisäksi muita Fourfinancen Suomessa pyörittämiä lainapalveluita ovat muun muassa Mobiilivippi.fi, Finncredit.fi sekä Forbes.fi. (Luit oikein, Forbes.fi. Fourfinance on kaapannut tunnetun talouslehden brändin pikavippipalvelunsa nimeksi.)

Näin Creditgurun vertaislaina toimii

Creditguru välittää kuluttajille luottoja, joita se nimittää vertaislainoiksi. Käytännössä kyseessä on kuitenkin pikavipin tapaan toimiva jatkuva tililuotto. Kertanoston suuruus on 20-2250 euroa ja avoin laina maksetaan takaisin 7-90 vuorokaudessa.

Creditguru myöntää monista kilpailijoistaan poiketen lainaa myös 18-vuotiaille. Lainaehdot ovat äärimmäisen löyhät. On syytä olettaa, että asiakkaan tulotasolla tai velkaantuneisuusasteella ei myöskään ole väliä, kunhan hänellä ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Creditgurun hinta

Creditgurun hinta koostuu nimelliskorosta ja niin sanotusta välityspalkkiosta. Nimelliskorko on 49 % vuodessa, joka näin lyhyiden (max. 3 kk) lainojen tapauksessa tarkoittaa, että korkokulut ovat erittäin matalat.

Kiinnitä kuitenkin huomiota ”välityspalkkioon”. Se lisätään takaisin maksettavan lainasumman päälle ja sen suuruus on 30 % nostetusta lainasummasta. Eli tuhannen euron Creditguru-luotosta peritään 300 euroa välityspalkkiota. Tämä tekee lainan todellisesta hinnasta kymmeniä kertoja nimelliskorkoa kalliimman.

On epäselvää, kuinka paljon muita lisäkuluja Creditgurun lainoihin kätkeytyy. Koska lainan verkkosivu on hieman epäilyttävä, on syytä olla varuillaan kätkettyjen lisäkulujen varalta.

Hae lainaa!

Creditguru

Creditgurulta pikavippiä netistä, jopa 2250 € ilman vakuuksia. Tutustu nyt!
Hae lainaa!

Haluatko sijoittaa Creditgurun vertaislainoihin?

Vertaislainayritykset toimivat sijoittajien rahoilla. Siksi myös Creditguru etsii aktiivisesti sijoittajia, jotka ovat valmiita investoimaan tähän verrattain uuteen rahoitusbisneksen alaan.

Vertaislainat ovat tuottaneet sijoittajille mukavasti viime vuosina. Kyseessä on ihan järkevä sijoitus, kunhan valitsee yrityksen, joka huolehtii sijoittajien varoista hyvin. Kaikilla on vielä tuoreessa muistissa suuren ruotsalaisen Trustbuddy-vertaislainayrityksen konkurssi, joka johtui sijoittajien varojen väärinkäytöstä. Laina-alalla toimii paljon häikäilemättömiä ja epäilyttäviä yrityksiä, joten sijoittajan kannattaa olla aina varpaillaan.

Koska Creditguru ei ole vielä erityisen tunnettu, voimme suositella kohdistamaan sijoitukset mieluummin jo tutuksi tulleille ja luotetuille suomalaisille vertaislainasivustoille. Näitä ovat muun muassa Fixura, Lainaaja ja Fellow Finance.

Creditgurun luotettavuutta ei ainakaan lisää amatöörimäisen näköinen verkkosivu, jossa on paljon huonoa suomen kieltä sekä kömpelöitä väri- ja fonttivalintoja. Verkkosivuilla ei myöskään paljasteta perustietoja, vaan sijoittajan pitää antaa sokkona henkilökohtaiset tietonsa Fourfinancelle ja odottaa yhteydenottoa. Tämä on äärimmäisen epäilyttävää.

Fixura: Luotettavampi kuin Creditguru

Fixura on tunnettu ja uraa uurtava kotimainen vertaislainapalvelu. Fixura myöntää 1000-10000 euron suuruisia kertalainoja, joiden maksuaika on 2-5 vuotta ja nimelliskorko 6-27 %. Tarkka korko riippuu asiakkaan maksukyvystä ja muusta taloudellisesta tilanteesta.

Fixura perii lainoista nimelliskoron lisäksi 7,5 % avausmaksun ja 5,5 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun.

Fixuran todellinen vuosikorko vaihtelee 14,99 % ja 50,00 % välillä.

Hae lainaa!

Fixura

Fixuralta parempaa vertaislainaa. Nimelliskorko jopa vain 6 % vuodessa.
Hae lainaa!

Lainaaja: Edullisempi kuin Creditguru

Kotimainen Lainaaja.fi välittää vertaislainapalvelunsa kautta 800-6000 euron kertalainoja. Lainan maksuaika on 2-3 vuotta.

Lainaajan nimelliskorko vaihtelee Fixuran tapaan asiakkaan maksukyvystä riippuen. Luottojen hintaan lisätään myös 7,5 % avausmaksu ja viiden euron kuukausittainen laskutuslisä. Todellinen vuosikorko ei koskaan nouse yli 49,63 prosentin.

Hae lainaa!

Lainaaja.fi

Lainaajalta vertaislainaa luotettavasti ja selkeillä ehdoilla. Luotettava lainapalvelu. Tutustu nyt!
Hae lainaa!

Fellow Finance: Joustavampi kuin Creditguru

Fellow Finance myöntää vertaislainapalvelunsa kautta 500 – 15 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja. Lainan maksuaika on 2-7 vuotta.

Fellow Financen lainojen korko on aina kiinteä eli se ei vaihdu laina-ajan puitteissa. Nimelliskorko on alimmillaan 8 %, mutta yleensä 10-25 %. Todellinen vuosikorko koostuu nimelliskoron lisäksi arviolta 300 euron suuruisesta avausmaksusta ja 12 euron kuukausimaksusta. Nämä nostavat Fellow Financen hintaa huomattavasti.

Fellow Finance myöntää myös yritysluottoja, joiden korko on alimmillaan 6 % ja suuruus jopa miljoona euroa.

Lue lisää ja hae lainaa!

Fellow Finance

Fellow Finance myöntää vertaislainaa 500-10000 euroa.
Lue lisää ja hae lainaa!

Muut vaihtoehdot Creditgurulle

Credit24

Creditgurua edullisempi ja luotettavampi tililuotto on jopa 4000 euron suuruinen Credit24 Joustolimiitti. Tämän jatkuvan kulutusluoton nostopalkkio on 6,95 % ja vuotuinen nimelliskorko 40,8 %. Todellinen vuosikorko ei koskaan nouse yli 50,2 prosentin. Credit24 on todettu useasti netin halvimmaksi tililuotoksi.

Hae lainaa!

Credit24

Hae luottoa 100 € - 4000 € joustavilla maksuajoilla!
Hae lainaa!

Pikavippi.fi

Pikavippi.fi on kotimaisen OPR-Vakuus Oy:n omistama lainapalvelu, joka myöntää luotettavia ja kohtuullisesti hinnoiteltuja pikavippejä puolen vuoden maksuajalla. Vipin suuruus on 100-300 euroa ja puolen vuoden aikana siitä peritään vakiona 25 % korko.

OPR-Vakuus myöntää myös isompia pikalainoja Ostosraha-sivuston kautta. Siellä lainan suuruus voi olla jopa 5000 euroa.

Hae lainaa!

Pikavippi.fi

Perinteikäs 100-300 € pikavippi nyt puolen vuoden maksuajalla ja entistä halvemmalla.
Hae lainaa!

Ilmaiset ensilainat Ferratum ja Vivus

Jo pitkään suomalaisille nettilainoja myöntäneet Ferratum ja Vivus tunnetaan ilmaisista ensilainoistaan. Ferratum Koroton ja Vivus.fi-ensilaina ovat molemmat muutaman sadan euron suuruisia vippejä, joista ei tarvitse noin kuukauden maksuajan puitteissa maksaa mitään kuluja. Nämä ilmaiset vipit kannattaa ehdottomasti hyödyntää ennen kuin hakeutuu Creditgurun asiakkaaksi.

Hae lainaa!

Ferratum

Ferratum Koroton, ilmainen pikavippi jopa 300€
Hae lainaa!
Hae lainaa!

Vivus

Vivus tarjoaa ilmaista ensilainaa jopa 400 €. Tutustu nyt ilman sitoumuksia!
Hae lainaa!