Lainavertailu

Bank Norwegian korko 10%
Bigbank korko 14%
Ostosraha korko 29%

Avaintiedot

 • Lainaa 1000€ – 50000€
 • Ikäraja 23 v
 • Säännölliset tulot
 • Maksu aikaa max. 15 vuotta

Bank Norwegian 1000€ – 50000€

Bank Norwegian on uusi nettilaina, joka lupaa jopa 50 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja suomalaisille. Miten Bank Norwegian toimii ja kannattaako sen lainoja hakea? Lue tästä laina-arvostelu.

Bank Norwegian tarjoaa 1000-50000 € lainaa ilman vakuuksia

Bank Norwegianin kulutusluotot ovat suuruudeltaan 1000-50000 euroa ja vakuudettomia. Norwegianin lisäksi oikeastaan vain espanjalainen Banco Santander tarjoaa näin suuria vakuudettomia kulutusluottoja suomalaisille. Edes kivijalkapankeilta ei yleensä saa noin suurta lainaa ilman hyviä vakuuksia.

Maksuaika on maksimissaan 15 vuotta.

Norwegianin kulutusluotot soveltuvat moneen käyttöön. Isompia lainoja voi hyvin käyttää jopa remonttilainoina tai autorahoituksena.

Bank Norwegian myöntää luottoa myös järjestelylainoja varten. Järjestelylainan tarkoituksena on yhdistää useita pienempiä luottoja yhdeksi suureksi lainaksi, jolloin velkojen hallitseminen ja maksaminen muuttuu helpommaksi. Järjestelylainan hakeminen on helppoa. Netin hakulomakkeeseen yksinkertaisesti raksitaan oikea kohta, jolloin lainan hakuprosessissa huomioidaan hakijan tarkoitus maksaa luotolla pois aiempia lainoja.

Hae lainaa!

Hae Bank Norwegianilta lainaa 1000-50000 € ilman vakuuksia

Hae lainaa!

Norwegianin kulutusluotto voi parhaimmillaan olla oikeasti halpa

Norwegianin kulutusluoton nimelliskorko on matalimmillaan vain 4,99 %. Useimmat hakijat eivät tietenkään saa luottoa noin edullisesti. On syytä olettaa, että keskimääräinen nimelliskorko on moninkertainen tähän verrattuna. Korkein mahdollinen nimelliskorko on 22,49 %.

Nimelliskoron lisäksi Norwegianin kulutusluotoista peritään avausmaksu ja kuukausimaksu. Avausmaksun suuruus on 45-.95 euroa. Kuukausimaksu on 5 euroa.

Koska lisäkulut eivät ole kovin suuret verrattuna moniin muihin nettilainoihin, Norwegianin lainojen todellinen vuosikorko ei ole merkittävästi nimelliskorkoa suurempi.

Esimerkiksi jos 10 000 euron laina viiden vuoden maksuajalla myönnetään asiakkaalle 8,88 % nimelliskorolla, sen todellinen vuosikorko on 10,37 %. Tällöin lainan kokonaishinnaksi tulee 2720,10 euroa ja kuukausimaksu on 270 euroa.

Norwegianin lainan voi maksaa koska tahansa pois kokonaan. Maksamalla lainan kokonaan tai osittain etuajassa velallinen voi säästää rahaa lainan korkokuluissa.

Kuka saa Bank Norwegianilta lainaa?

Bank Norwegian myöntää lainaa 23 vuotta täyttäneille ja vähintään 36 kuukautta Suomessa asuneille ihmisille, joilla ei ole maksuhäiriöitä ja joilla on riittävät vuositulot lainan maksamiseksi.

Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin etenkin isompia lainasummia on helpompi saada ja korko voi parhaimmillaan myös olla matalampi kuin yksin haettaessa.

Lainavertailu: Norwegian vs. Bigbank

Norwegian Bankin eräs kovimmista kilpailijoista suomalaisilla markkinoilla on virolainen Bigbank. Virolaispankki tarjoaa netin kautta vakuudettomia kulutusluottoja, joiden suuruus on 2000 – 30 000 euroa. Maksuaika on enintään 10 vuotta, tosin ilman yhteishakijaa enintään 6 vuotta.

Lainan suuruudessa ja pituudessa Bigbank siis häviää Norwegianille.

Bigbankin lainan nimelliskorko on pienimmillään 8,9 %. Tämä on enemmän kuin Norwegianin matalin korko.

Myös Bigbankin perimät lisäkulut ovat kovemmat kuin Norwegianilla. Tilinhoitomaksu on kalliimpi 8,50 euroa. Avausmaksu on 95-195 € eli samoin sangen korkea. Näin ollen todellinen vuosikorkokin nousee miltei kautta linjan huomattavasti Norwegianin vuosikorkojen yli.

Norwegian on vertailumme perusteella edullisempi ja joustavampi vaihtoehto kuin Bigbank.

Lainavertailu: Norwegian vs. Ostosraha

Ostosraha on erittäin suosittu vakuudeton kulutusluotto netissä. Sitä tarjoaa suomalainen OPR-Vakuus Oy.

Ostosrahan lainasummat ovat melko pieniä, 400-5000 euroa. Tämä on paljon vähemmän kuin Norwegianilla. Toisaalta Ostosraha tarjoaa pienempiä vippejä kuin Norwegian ja on siinä mielessä sopivampi vaihtoehto pienlainaa etsivälle.

Ostosrahan todellinen vuosikorko 5000 euron lainasummalla on 29,50 %. Tämä on suunnilleen samaa luokkaa kuin kallein mahdollinen Norwegianin tarjoama korko. Karkeasti ottaen voidaan siis sanoa, että Ostosraha on monin verroin kalliimpaa kuin Norwegian. Joissakin harvoissa tapauksissa lainaa saattaa olla mahdollista saada halvemmalla kuin norjalaiselta kilpailijalta.

Pääsääntöisesti Norwegianin tarjoama laina on Ostosrahaa parempaa.

Eräs tapa testata, kuinka halpaa lainaa saat miltäkin lainayritykseltä, on lähettää lainahakemuksesi Freedom Rahoituksen kautta. Freedom kilpailuttaa kulutusluottosi. Vertailussa ovat mukana Ostosraha ja Norwegian sekä kymmenen muuta lainayritystä ja pankkia.

Muut Bank Norwegianin palvelut: luottokortti ja talletustili

Bank Norwegian on ainoastaan netissä toimiva pankkipalvelu vähän samaan tapaan kuin suomalaisille jo tutumpi virolainen Bigbank. Tällä hetkellä Bank Norwegian tarjoaa kulutusluottojen ohella suomalaisille myös talletustilejä, joiden talletuskorko on 1,75 % ja joihin ei liity nostorajoituksia eikä avausmaksuja. Kyseessä on siis sangen kannattava tili, koska pankkitileiltä ei tällä hetkellä saa normaalisti edes inflaation verran tuottoa rahoilleen.

Bank Norwegian myöntää myös Visa-luottokortteja norjalaisille ja ruotsalaisille. Myös suomalaisille Norwegianin Visa-kortit ovat tulossa, mutta tarkkaa päivää ei tiedetä. Kortin voi jo ennakkotilata Bank Norwegianin verkkosivujen kautta. Emme tiedä, tuleeko Norwegianin Visa olemaan kallis suomalaisille. Todennäköisesti sen hankkiminen on järkevintä ihmisille, jotka matkustavat runsaasti Norwegianin lennoilla, sillä kortin avulla tulee ilmeisesti olemaan mahdollista kerryttää lentomaileja.

Huomaa, että Bigbankin tarjoamien talletustilien korko on jopa 2,5 % eli tuottoa saa enemmän. Toisaalta Bigbankin tilit ovat määräaikaistalletustilejä, joten niiltä ei voi nostaa rahaa pois vapaasti kesken talletuskauden.

Bank Norwegian yhteystiedot

Postiosoite:
Bank Norwegian AS
Postboks 338
0101 Oslo
Norge Norway

Puhelinnumero: 07532 66 200
Sähköinen yhteydenotto: Verkkolomake

Tutustu myös Norwegianin kilpailijoihin

Halino-laina

100€-3000€
 • Ikäraja 22 v.
 • Laina-aika 1 – 6 v.
 • Todellinen vuosikorko vain 29%

Freedom

500€-30000€
 • Yksi hakemus, monta tarjousta
 • Ikäraja 24 v.
 • Erittäin edullinen

Ostosraha

400€-2500€
 • Ikäraja 20 v.
 • Maksuaikaa jopa 5v.
 • Rahat heti tilille