Autolainojen hinnat

Pankkien vakuudellinen kulutusluotto on ollut pitkään keskimäärin edullisin tapa hankkia autolaina. Autoa ostaessa kannattaa siis ensimmäiseksi marssia pankkiin. Pidä kuitenkin mielessä, että autokauppiailla ja muilla autolainaa kauppaavilla yrityksillä saattaa olla esimerkiksi joulusesongin aikana tarjolla jopa ilmaista autolainaa.

Vakuudellinen kulutusluotto 6%
Osamaksurahoitus 7%
Vakuudeton kulutusluotto 9%

Autolainaa netistä

Muista, että…

Vaihtaessasi autoa ole tarkkana sen suhteen, miten vanhan auton arvo arvioidaan. Tässä kohtaa kauppias voi helposti höylätä itselleen muhkean lisäsiivun kaupanteossa. Tutki etukäteen muiden vastaavien autojen myyntihintoja. Arvoauton tapauksessa voi kannattaa maksaa ammattilaiselle puolueettomasta hinta-arviosta

Jos jaksat nähdä vaivaa, myy itse autosi ja hanki käsiraha näin. Älä tarjoa autoa suoraan kauppiaalle. Autokauppiailla riittää nimittäin keinoja hämätä ja pimittää.

Lähteet

  1. Taloustaito
  2. Taloussanomien hintavertailu
  3. https://www.a1.fi/rahoitus.asp
  4. Tarkanmarkan blogi

Mistä autolaina kannattaa hakea?

Auton hankkiminen ilman lainaa voi olla mahdotonta jopa tilanteessa, jossa kaupan tueksi on tarjolla vaihtoauto. Autolaina on suuri sijoitus, joten kannattaa miettiä tarkkaan, mistä rahat uuteen kulkupeliin ottaa? Lue ohjeet tästä.

Haluatko lainata rahaa autoasi vastaan?

Lue lisää ja hae lainaa!

SAV-autorahoitus

Lainaa autoa tai moottoripyörää vastaan. Jopa 50 % arvosta heti tilille.
Lue lisää ja hae lainaa!

Vai etsitkö lainaa auton ostamiseen?

Hae lainaa!

Bank Norwegian

Lainaa jopa 50 000 euroa alkaen 5% korolla.
Hae lainaa!

Näin autolaina toimii!

Autolainaa haetaan usein uuden (tai käytetyn) kulkuneuvon hankinnan tueksi. Periaatteessa aivan vastaavaa lainaa voi hakea myös vaikkapa moottoripyörän tai veneen hankintaan.

Joidenkin autolainojen tapauksessa lainalle edellytetään vakuutta. Useimmiten tällaiseksi kelpaa auto itse. Auto ei tällöin siirry ostajan omistukseen ennen kuin koko laina on maksettu takaisin. Nykyään yhä harvemmat autolainat ovat vakuudellisia.

Autolainaa lyhennetään muiden lainojen tavoin kuukausierissä. Käytännössä autolainaa voi olla mahdotonta erottaa osamaksusopimuksesta.

Autolainan takaisinmaksuaika on yleensä enintään kuusi vuotta, mutta erityistapauksissa pidempiäkin lainoja voi saada. Huomaa kuitenkin, että pitkä maksuaika näkyy suoraan nousevina maksukuluina. Kannattaa yrittää pitää lainan maksuaika alle kolmessa vuodessa. Lue pitkien maksuaikojen vaaroista Taloussanomien parin vuoden takaisesta artikkelista.

Autolainaa ei myönnetä, jollei kuluttaja pysty tarjoamaan myyjälle riittävää käsirahaa. Käsiraha on usein noin 10-35 prosenttia auton hinnasta. Käsiraha hankitaan tavallisesti myymällä entinen auto pois tai vaihtamalla se suoraan uuteen. Epätoivoinen ostaja voi myös maksaa käsirahan kulutusluotolla, mutta tätä menetelmää ei voida suositella.

Autolainan vaarat

Auton ostaminen autoliikkeen rahoitusta käyttämällä vähentää mahdollisuutta tinkiä auton hinnasta ja se saattaa vähentää motivaatiota tinkiä hinnasta. Tämä on haitallista etenkin käytettyä autoa ostettaessa, jolloin tinkimisvara on usein jopa 20 %.

Toinen huono puoli on lainan ottamiseen liittyvä riksi. Mitä jos otat lainan ja joudutkin työttömäksi? Olet ostanut auton vaikkapa 16000 eurolla. Auton arvo laskee erittäin nopeasti, joten muutaman vuoden päästä sen arvo on enää 13000 euroa. Et pysty maksamaan lainaa takaisin, joten rahoitysyhtiö lunastaa autosi. Rahoitusyhtiö myy auton, ja saa siitä vaikkapa 10000 euroa. Olet edelleen 5000-6000 euroa velkaa riippuen vähän, miten nopeasti olet maksanut lainaa takaisin. Autoa sinulla ei kuitenkaan enää ole. Joudut siis maksamaan velkaa takaisin vaikka et enää omista autoa.

Autolainan kanssa kannattaa siis olla varovainen, etenkin koska autojen arvo laskee niin nopeasti.

Autolainojen hinnat

Autolainojen hinnat voivat vaihdella voimakkaasti ostajasta, kauppiaasta ja muista muuttujista riippuen. Esimerkiksi vuodesta 2015 alkaen monet autokauppiaat ovat yrittäneet piristää väsähtänyttä autokauppaa huippuhalvoilla autolainoilla. Jopa nollakorkoisia lainoja on tarjolla. Siksi perusteltua hintavertailua halvimmasta kalleimpaan ei ole mahdollista tehdä. Sen sijaan esittelemme Suomen luotettavimmat ja tunnetuimmat autolainan tarjoajat ja analysoimme heidän lainatarjontansa. Valitse itsellesi sopivin.

Edullisin autolaina?

Pankkiraha on edullisin keino rahoittaa autonosto
8500 euron rahoituksen todellinen hinta, 36 kk, normaaliehtoinen 15.4.2015
Rahoitusmuoto Edullisin Keskimäärin Kallein
Osamaksurahoitus 1,00 % 7,32 % 10,94 %
Vakuudellinen kulutusluotto 5,41 % 6,28 % 7,00 %
Vakuudeton kulutusluotto 7,15 % 9,44 % 11,98 %
Lähde: Suomen Rahatieto

A1

A1 on Nordean omistama palvelu, joka kauppaa ajoneuvolainoja. A1-lainaa tarjotaan suoraan autokaupasta ja esimerkiksi Autotorin nettipalvelun kautta. Sitä ei ole mahdollista hakea itsenäisesti.

Maksuaikaa tarjotaan 1-5 vuotta. Maksu tapahtuu kiinteissä erissä, jotka on määritelty etukäteen. Ostoa tehtäessä käsirahan on oltava vähintään 20-30 % kohteen arvosta. Lainan voi maksaa kokonaan pois milloin vain ilman lisäkuluja.

Santander

Espanjalaisen Santanderin tarjoama ajoneuvorahoitus on Euroopan ja Suomen suosituin autolaina. Kuten A1-lainaa myös Santander-lainaa haetaan yleensä autokaupan yhteydessä kauppiaan välityksellä. Takaisinmaksu tapahtuu kiinteissä tasaerissä.

Santanderin autolaina-asiakkaat saavat alennusta katsastusmaksuista K1 Katsastukselta.

SAV-rahoitus

SAV on eräs merkittävimmistä Suomessa toimivista autorahoittajista. Yrityksen tarjoamat tuotteet erottuvat kilpailijoista. SAV:n suosituin palvelu on osamaksuvaihtoehto yksityistä reittiä autonsa kauppaaville. Eli kuka tahansa voi tarjota autonsa ostajalle osamaksua helposti SAV-rahoituksen kautta. Myyntihinnasta jopa 50 % voidaan tilittää heti suoraan myyjän tilille.

Koska SAV tarjoaa lainojaan myös yksityisen kaupanteon tueksi, kuka tahansa voi hakea SAV:ltä autolainaa. Virallista autokauppiasta ei välimieheksi tarvita.

SAV tarjoaa myös tyypillisiä kulutusluottoja, joita voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Erikoisuutena on, että lainan korko saadaan painettua alas asettamalla lainan vakuudeksi velallisen omistama auto tai moottoripyörä.

Lue lisää ja hae lainaa!

SAV-autorahoitus

Lainaa autoa tai moottoripyörää vastaan. Jopa 50 % arvosta heti tilille.
Lue lisää ja hae lainaa!

Svea-autorahoitus

Ruotsalaisen Svea Ekonomin autorahoitus on suunnattu aivan erityisesti käytettyjen autojen hankintaan. Lainaa haetaan tavalliseen tapaan auton oston yhteydessä.

Svean rahoitusta halajavan pitää maksaa suoraan käsirahana vähintään 20-30 % hankittavan kohteen arvosta tai tarjota vaihtoehtoisesti erillinen vakuus lainalle.

Delta

Myös Delta Auto tarjoaa omaa autorahoitustaan. Yrityksellä on useita autolainatuotteita. All-in-One -rahoituksella hoituu auton osto. Yritysleasing-palvelu tarjoaa huoltosopimuksia yrityksille. Ja Huollon luotto -rahoitustuotteella yksityinen kuluttaja voi suoriutua auton huolto- ja korjauskuluista osamaksulla.

All-in-One -autolainan maksuaika liikkuu puolen vuoden ja viiden vuoden välillä. Maksaminen tapahtuu tavalliseen tapaan kiinteissä kuukausierissä.