Etusivu » Asuntolaina » S-Pankki/LähiTapiola asuntolaina

Vaikka LähiTapiolan historia juontuu aina 1700-luvulle, asuntolainoja tarjoavana pankkina se on melko uusi. Pankki perustettiin vuonna 2004 ensin nimellä Tapiola Pankki, mutta vaihtoi nimeä myöhemmin Tapiolan fuusioituessa Lähivakuutuksen kanssa. Pankkialan nuorena tulokkaana LähiTapiola haluaa luonnollisesti haalia isompien kivijalkapankkien asiakkaat itselleen. Mutta heijastuuko tämä heidän asuntolainojensa hintoihin? Me selvitimme. Lue tästä lisää, millaisia ovat LähiTapiolan asuntolainat ja kannattaako niitä ottaa.

Kilpailuta asuntolainasi ilmaiseksiLähetä yksi asuntolainahakemus, saat monta tarjousta.

Tällaista on LähiTapiolan asuntolaina

LähiTapiolan pankkitoiminnasta vastaa S-ryhmään kuuluva S-Pankki. S-Pankki tunnetaan kuluttajarahoituksen saralla parhaiten edullisista Visa-luottokorteistaan. Mutta onko heidän asuntolainansa yhtä huokeaa?

LähiTapiolan eli S-Pankin asuntolaina on perusominaisuuksiltaan identtistä muiden pankkien kauppaamien asuntolainojen kanssa. Erilaiset kuluttajan kukkaroa keventävät lisäominaisuudet ovat samat kuin muuallakin (kiinteä korko, korkokattovakuutus yms.). Hakeminen tapahtuu neuvottelujen kautta, joissa hakijan on paitsi osoitettava asiakirjojen avulla maksukykyisyytensä, pystyttävä vakuuttamaan pankkivirkailija luotettavuudestaan kasvokkain.

Elämäntilanteen muuttuessa LähiTapiolan asiakkaan on mahdollista sopia tapauskohtaisesti lyhennysvapaista kausista, jolloin maksetaan takaisin vain lainan korkoa.

LähiTapiola varoittaa tällä hetkellä, että S-Pankin lainoilla on suuri kysyntä ja tämän vuoksi käsittelyajoissa on viivettä. Käytännössä tämä tietenkin johtuu siitä, ettei työntekijöitä ole palkattu kylliksi. Ei siis kannata odottaa salamannopeaa vastausta tarjouspyyntöön.

Voit arvioida lainan kuluja ja maksukykyäsi täällä, LähiTapiolan verkkosivujen lainalaskurilla.

LähiTapiolan laina on kallista

Taloussanomat julkaisee useasti vuodessa Suomen Rahatiedon laatimia vertailuja asuntolainojen hinnoista. LähiTapiola eli S-Pankki ei ole menestynyt näissä vertailuissa kovin hyvin. Pankin korkomarginaali on miltei kalleinta, mitä Suomessa on tarjolla, ainakin Helsingin ja Tampereen esimerkkien perusteella. Vain satunnaiset paikalliset Osuuspankkien haarat kykenevät kalliimpiin lainoihin. Myös LähiTapiolan lainojen kätketyt kulut, kuten kuukausimaksut, ovat miltei kaksin verroin korkeampia kuin osalla kilpailijoista.

On toki mahdollista, että saat asuntolainaa kilpailuttaessasi LähiTapiolalta parhaan tarjouksen, mutta katso kaikki kulut läpi tarkasti suurennuslasilla ennen kuin valitset heidät asuntolainapankiksesi.

Muista myös tämä hakiessasi asuntolainaa

  • Vertailujen perusteella Hypoteekkiyhdistys tarjoaa tällä hetkellä edullisinta pitkäkestoisiin Euribor-viitekorkoihin sidottua lainaa. Kaikista lainoista edullisinta on Handelsbankenin 3 kk Euriboriin sidottu asuntolaina. Muista kuitenkin, että lyhyet viitekorot ampaisevat helposti nopeaan nousuun, jos EKP nostaa ohjauskorkoaan.
  • Älä kelpuuta ensimmäistä ja ainoaa lainatarjousta, vaan kilpailuta asuntolainasi. Muista, että voit kilpailuttaa myös vanhan asuntolainan pankkien välillä ja vaihtaa pankkia edullisempaan.
Kilpailuta asuntolainasi ilmaiseksiLähetä yksi asuntolainahakemus, saat monta tarjousta.
Kategoriat
AsuntolainatLainojen kilpailutusLuotonantajatLuottokortitPienet luotot ja pikavipitPuhelinliittymätSuuret kulutusluototVertaislainatYrittäminenYrityslainat
Lupauksemme

Me olemme puolueeton vertailusivusto, jonka kautta voit hakea kulutusluottoa tai yrityslainaa yli 30 yhteistyökumppaniltamme. Löydät siis taatusti nopeimman ja edullisimman lainan.

Yhteystiedot

Summarum Media Oy
Säästöpankinranta 10 D
00530 HELSINKI

info@summarum.fi