Etusivu » Asuntolaina » Aktia Asuntolaina

Aktia on Suomen pankkimarkkinoiden pienimpiä toimijoita. Aktia tunnetaan lähinnä etelässä ja ruotsinkielisellä rannikolla. Asuntolainaa voi kuitenkin kuka tahansa hakea Aktiasta, vaikka asuisi Savon perukoilla. Usein saattaakin olla kannattavaa mennä merta edemmäs kalaan halvan lainan perässä. Katso tästä, millaisista asuntolainatarjouksista Aktia tunnetaan.

Kilpailuta asuntolainasi ilmaiseksiLähetä yksi asuntolainahakemus, saat monta tarjousta.

Aktian asuntolainat

Aktia tarjoaa asuntolainaa samalla periaatteella kuin muutkin pankit. Lainan korko voi olla sidottu Euriboriin tai pankin omaan Aktia Prime -korkoon. Tarjolla on myös hieman kalliimpia, mutta turvallisempia vaihtoehtoja, kuten määräaikainen kiinteä korko ja korkokattovakuutus.

Aktian asuntolainaan on mahdollista kytkeä myös Joustolimiitti. Tämä on asuntolainan korkotasoa seuraava kulutusluotto, joka on tarkoitettu etenkin remontointiin, mutta jota voidaan käyttää myös muunlaisiin kulutushankintoihin.

Laina voidaan maksaa takaisin asiakkaan toiveiden mukaan annuiteetti-, tasaerä- tai tasalyhennysperiaatteella.

Lyhennysvapaiden jaksojen myöntäminen vaikkapa sapattivapaan tai lapsen hankkimisen johdosta arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Onko Aktian asuntolainaa halpaa vai kallista?

Taloussanomat julkaisee säännöllisesti asuntolainojen hintavertailuja. Vuoden 2014 vertailuissa Aktia on menestynyt keskitasoisesti. Aktian lainatarjoukset 85 000 euron lainalle Helsingissä ja Tampereella eivät ole olleet huipputasoa. Korkomarginaali on ollut lainatarjouksissa 1,50 %. Etenkin Helsingin seudulla tämä on ollut suhteessa kalleimmasta päästä marginaali.

Huomaa myös, että Aktian asuntolainojen lisäkulut, kuten kuukausimaksut, ovat korkeampia kuin monilla kilpailijoilla. Tarkista aina näiden kulujen vaikutus todelliseen vuosikorkoon ennen kuin allekirjoitat Aktian marginaalikoroltaan edullisen tarjouksen. Aktian 85 000 euron asuntolaina kerryttää marginaalista ja viitekorosta riippumattomia kuluja 856 euroa, kun esimerkiksi Nordealla vastaava summa on 669 euroa ja Helsingin Osuuspankilla 340 euroa!

Muista myös nämä vinkit

  • Älä koskaan hae lainaa vain yhdeltä tai kahdelta pankilta, vaan pyydä tarjous useammalta taholta. Älä myöskään hyväksy suoraan ensimmäistä tarjousta, vaan neuvottele. Voit esimerkiksi painaa lainan hintaa alaspäin luopumalla korkokatosta ja kiinteästä korosta.
  • Lainojen viitekorot ovat tällä hetkellä ennätysmatalalla. Koska euroalueen tulevaisuus on monilla tavoin hämärän peitossa, myös viitekorot saattavat lähitulevaisuudessa ampaista nousuun. Tämä riippuu siitä, mitä EKP tekee ohjauskorolleen. Tulevana talvena odotetaan taas kiinnostavia uusia käänteitä asuntolainamarkkinoiden ja viitekorkojen kehityksessä.
  • Voit arvioida maksukykyäsi Aktian lainalaskurin avulla.
Kilpailuta asuntolainasi ilmaiseksiLähetä yksi asuntolainahakemus, saat monta tarjousta.
Kategoriat
AsuntolainatLainojen kilpailutusLuotonantajatLuottokortitPienet luotot ja pikavipitPuhelinliittymätSuuret kulutusluototVertaislainatYrittäminenYrityslainat
Lupauksemme

Me olemme puolueeton vertailusivusto, jonka kautta voit hakea kulutusluottoa tai yrityslainaa yli 30 yhteistyökumppaniltamme. Löydät siis taatusti nopeimman ja edullisimman lainan.

Yhteystiedot

Summarum Media Oy
Säästöpankinranta 10 D
00530 HELSINKI

info@summarum.fi